Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині готуються до прийняття районного бюджету на 2016 рік

На Тячівщині готуються до прийняття районного бюджету на 2016 рік

На Тячівщині готуються до прийняття районного бюджету на 2016 рік

Напередодні нового бюджетного року голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук провів ряд зустрічей з розпорядниками коштів, головами місцевих рад, представниками різних політичних партій та громадських організацій району.

ВІДЕО ДНЯ

Мета таких зустрічей – визначити найбільш актуальні питання розвитку основних сфер діяльності району та врахувати їх під час підготовки до прийняття районного бюджету на 2016 рік, – інформує прес-служба Тячівської РДА.

Аналогічну зустріч було проведено з депутатами фракції "БПП "Солідарність", які створили більшість у райраді.

Реклама

Участь в обговоренні важливих питань життєдіяльності району взяли: Іван Корнута, Василь Кушілка, Дмитро Буга, Іван Руснак, Іван Фабрицій, Віктор Погар, Володимир Мідянка, Володимир Куцина та Михайло Павлишинець.

Насамперед керівник району Василь Дем’янчук коротко розповів про свою недавню поїздку в Київ, де зустрічався з Президентом України Петром Порошенком. Главою держави було наголошено про незмінний курс України на євроінтеграцію, з приводу чого в країні здійснюються відповідні реформи та зміни в законодавстві.

Реклама

Тож головне завдання, яке покладається на владну команду – це підтримка всіх цих змін на місцях. В основному, що стосується децентралізації влади, реформування медичної та освітянської галузі тощо.

Депутати обговорили як це відбуватиметься в районі, при цьому зауважили, що найважче змінювати стереотипи, які закорінилися у суспільстві та свідомості нашого населення.

Відтак важливо пояснювати людям, що реформи – необхідний крок, без яких не буде подальшого розвитку країни. Всі європейські держави пройшли через це і в результаті отримали якісний рівень життя.

Реклама

Що стосується соціальних стандартів, то як наголосив Василь Юрійович як би важко не було, держава виконує свої зобов’язання і надалі вчасно виплачуватимуться зарплати та пенсії. Однак пріоритетом на наступний 2016 рік будуть дороги, тож всі фінансові зусилля будуть спрямовані на оновлення їх інфраструктури.

В районі вже створено дві громади – Тячівська та Вільховецька, у яких після виборів сільських старост буде здійснено реформування медицини та освіти й відповідно утворяться всі необхідні адміністративні структури. Щодо інших місцевих рад, то де не вистачає коштів на утримання навіть адмінапарату слід задуматись над тим, як жити далі. На сьогодні створено відповідну законодавчу базу, яка дає більшу можливість для поповнення місцевих бюджетів.
Про що більш детально інформував заступник голови Тячівської райради Василь Кушілка. А це стосується легалізації приватної діяльності та найманої праці, інших податків та зборів. Не може такого бути, щоб на території якогось села працювали і не платили жодної копійки державі торгові точки та інші суб’єкти господарювання. З цим потрібно наводити лад, якщо громада хоче розвиватись та стати самодостатньою.

Як наголосив голова фракції "БПП "Солідарність" Іван Корнута дуже важливо визначити правильний підхід у вирішенні всіх питань громад як за допомогою бюжету, відповідних програм, так і залучення кошті з фонду регіонального розвитку. 

Насамкінець Іван Корнута від імені фракції "БПП Солідарність" привітав присутніх та всіх мешканців району з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно