Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівники Тячівщини зустрілись із представниками релігійних конфесій району

Керівники Тячівщини зустрілись із представниками релігійних конфесій району

Керівники Тячівщини зустрілись із представниками релігійних конфесій району

24 грудня, напередодні новорічно-різдвяних свят, у Тячівській райдержадміністрації відбулась зустріч голови райдержадміністрації Василя Дем’янчука та голови районної ради Василя Каганця з представниками різних релігійних конфесій Тячівщини. У ході зустрічі присутні обговорили актуальні питання співпраці органів влади з духовенством, міжконфесійної рівності та порозуміння, а також ролі релігії у повсякденному житті мешканців району.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше голова державної адміністрації Василь Дем’янчук висловив вдячність священнослужителям краю за візит та наголосив, наскільки важливо зараз зберігати мир, дружбу та порозуміння між усіма конфесіями краю, демонструючи власними прикладами добро, турботу та увагу. В свою чергу представники духовенства подякували керівництву району за запрошення на зустріч, яка покликана вирішити актуальні питання релігійних громад Тячівщини та запевнили, що зі свого релігійні конфесії докладають всі зусилля задля збереження миру та спокою в нашому багатонаціональному краї.

У рамках заходу присутніми було також обговорено чимало інших актуальних питань, зокрема щодо надання субсидій для релігійних організацій, організації в храмах району акцій підтримки учасників АТО та ін. 

Реклама

Священик греко-католицької церкви о. Йосип Штогрин звернув увагу керівництва району на проблемне питання відвідування храмів у святкові дні. За словами отця, більшість мешканців району використовують дні релігійних свят, щоб вирішити свої питання в різних установах, організаціях району. У сільській місцевості на великі релігійні свята не працюють ринки, підприємства та навіть ресторани, що є дуже правильним і таку практику слід запровадити всюди в районі. Також настоятель попросив сприяння місцевої влади в організації роботи хоча б в державних установах таким чином, щоб працівники, які мають бажання відвідати святкові богослужіння в храмах – мали можливість безперешкодно це робити.

Керівник району погодився із слушною пропозицією та відзначив, що на Закарпатті вже зроблено певні кроки у вирішенні даного питання. Зокрема прийнято рішення зробити вихідним 25 грудня, коли громади вірян західного обряду відзначає Різдво Христове.

Реклама

Крім того, представники духовенства акцентували на важливості більш серйозного відзначення великих Євангельських свят, адже окремим з них чомусь не приділяється належна увага в суспільстві. Зокрема, це все повинно бути закріплено на державному рівні. Адже Україна – це християнська держава, яка повинна шанувати і підтримувати християнські традиції і цінності.

А настоятель римсько-католицької церкви о. Андрій Кващук запросив всіх присутніх представників різних релігійних конфесій району прийняти участь у спільній канонічній молитві за єдність християн. Захід планують провести в січні у одному з храмів Тячева. Отець Андрій наголосив, що така спільна молитва цього року проводиться в усьому світі, і покликана показати, що всіх християн об’єднує єдина віра в Христа.

На завершення «круглого столу» керівники району відзначили, що такі зустрічі слід проводити частіше, адже вони сприяють вирішенню актуальних питань релігійних організацій краю.

Реклама

Також вони подякували присутнім за вагомий внесок у розвиток духовності, щоденні молитви за мир на рідній землі та висловили сподівання на подальшу плідну працю на благо мешканців Тячівщини.

Відтак всі побажали один одному та всім вірним християнам веселого Різдва та мирного Нового 2016 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно