Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті з’явиться угорськомовний дитсадок

У Хусті з’явиться угорськомовний дитсадок

У пріоритеті – капремонт вул.І.Франка, будівництво ДНЗ та ЗОШ та реконструкція міського стадіону

ВІДЕО ДНЯ

Хустський міський голова Володимир Кащук провів прес-конференцію для журналістів, де підбив підсумки роботи 2015 року і розповів, чого вдалося досягти і які плани на рік прийдешній.

За словами очільника міста, 2016-ий рік на Закарпатті оголошено роком розбудови доріг. Таке рішення прийняв голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Тому зусилля Хустської міської ради будуть зосереджені на те, аби залучати кошти Фонду регіонального розвитку саме на ремонт доріг. Перші кроки вже зроблено, та попереду ще багато роботи. Власне, у наступному році запланована реконструкція дорожнього покриття вулиці Пирогова (від 1-го до 19-го номера), встановлення бруківки на вул.Дружби, завершення робіт на Косичній, включаючи дві зупинки, в Кірешах до Долини нарцисів; капремонти таких дорожніх артерій, як вул.Грушевська, Німецька, Грабара, Мазепи, Бокшая, Терешкової, Петра Могили. Ключовою позицією в програмі дорожніх ремонтів та найбільш дороговартісним об’єктом є вулиця І. Франка, де окрім ремонту дорожнього покриття та облаштування тротуарів, планується часткова заміна каналізації. На перспективу передбачено ремонт вул. Чижмаря, а на 2017 рік – вул.Львівської.

Реклама

Частково за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку та бюджету міста у наступному році буде розпочато будівництво дошкільного навчального закладу та школи у Кірешах. Від угорських парламентарів, партії угорців «КМКС» та власне угорської громади поступила пропозиція будівництва на вул. Слов’янській угорськомовного садочка, і міська влада при належній підтримці згодна її підтримати. Також розробляється проектно-кошторисна документація щодо реконструкції та відкриття ДНЗ на вул. Небесної Сотні, який зможе прийняти 250-300 діток. Потребує уваги ДНЗ №4 «Пролісок» та заміна покрівлі ЗОШ №5.

І третім важливим аспектом у розвитку інфраструктури міста на 2016-ий рік є капітальна реконструкція міського стадіону «Карпати», де буде облаштовано додаткове футбольне поле зі штучним м`яким покриттям та відповідним освітленням, яке обіцяло надати Міністерство молоді та спорту України.

Реклама

Особливу увагу наступного року буде звернено на мистецьке життя Хуста, зокрема заплановано проведення Міжнародних пленерів художників, на які запрошуватимуться митці з Китаю, Японії та власне країн Європи.

Ще одним європейським нововведенням у місті над Тисою буде встановлення в центральній частині камер відео спостереження. А для подальшого підтримання чистоти і порядку у Хусті буде продовжено договір про співпрацю з фірмою по вивезенню сміття «AVE Виноградово».

– Звісно, щоб реалізувати все задумане, необхідна підтримка закордонних партнерів, тому на січень-лютий є намір провести у Хусті нараду керівників міст-побратимів, аби залучити населений пункт до подальшої активної участі у європейських грантових проектах, – розповів очільник Хуста. – У нас безліч планів і ми продовжуватимемо працювати на благо розвитку нашого славного міста. Проте втілити в життя все заплановане з фінансового боку буде важче, адже з прийняттям нового бюджету значний фінансовий тягар перекинувся на органи місцевого самоврядування. Тобто багато чого, що фінансувалося за державні кошти, з 1 січня ляже на плечі влади на місцях. Це і пільговий проїзд на громадському транспорті, утримання окремих навчальних закладів тощо. Проте працюючи спільно і в одній команді, ми зможемо досягти бажаного результату.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно