Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські чиновники "загубили" гроші, які Європа виділила на ремонт хоспісу

Закарпатські чиновники "загубили" гроші, які Європа виділила на ремонт хоспісу

Закарпатські чиновники "загубили" гроші, які Європа виділила на ремонт хоспісу

Гроші на ремонт хоспісу у Виноградові виділила Європа ще три роки тому. І тепер його мали здати в експлуатацію. Проте виявилося, що відкривати немає чого.

ВІДЕО ДНЯ

750 тисяч євро Євросоюз виділив три роки тому. І робота, здавалось би, закипіла. Це мав бути перший в області хоспіс. На нього чекали десятки невиліковно хворих людей. Однак коли настав час відкривати заклад, з’ясувалося, що він не готовий.

Самі ж будівельники зізнаються – активно працюють всього лиш останні кілька тижнів. Районні чиновники, які мали контролювати роботу, цим не займались. Тепер шукають винних.

Реклама

Вину спробували перекласти на будівельників, мовляв ті завищували вартість будматеріалу. Ті ж звинувачення відкидають. Ще й кажуть, що працювали собі у збиток. Тому й не побудували ані водогони, не підвели газ, немає й електропідстанції. Каналізація є. Проте куди вона виходить ніхто не знає.

Натомість облаштували здоровенний актовий зал – займає він цілий третій поверх. Навіщо він у хоспісі – хоче з’ясувати комісія з райради.

Реклама

Після викриття цих будівельних махінацій, керівника Виноградівського інвестиційного фонду, який отримував кошти і мав контролювати їх використання, відправили у відставку. Нового керівника щойно призначили і він у всьому звинувачує "попередника".

Попередник у свою чергу і себе винним не вважає. Каже, якби його лишили на посаді, хоспіс встигли б здати в експлуатацію.

А поки закарпатські чиновники шукають винного, Євросоюз може вимагати в України повернути гроші або оштрафувати. Адже це передбачено угодами. І скоріш за все повертати борги доведеться з державного бюджету, бо виноградівський таких коштів не має.

Автор: Ольга Залуцька

Джерело: 24 канал

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно