Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Мукачівської міської організації Партії регіонів Вячеслава Шутко звернувся до мукачівців

Голова Мукачівської міської організації Партії регіонів Вячеслава Шутко звернувся до мукачівців

Голова Мукачівської міської організації Партії регіонів Вячеслава Шутко звернувся до мукачівців
Шановні мукачівці! Держава гарантує кожному громадянину безпеку його життя. А державні структури, органи місцевого самоврядування, службовці виконують, прописані законодавчо ті положення, які...

Шановні мукачівці!

ВІДЕО ДНЯ

Держава гарантує кожному громадянину безпеку його життя. А державні структури, органи місцевого самоврядування, службовці виконують, прописані законодавчо ті положення, які гарантує держава. У місті Мукачеві – окремій республіці в Закарпатті, все по-іншому. Тут діють власні, ніким не писані закони, встановлюються дивні правила. З громадою ніхто не рахується, живемо по принципу: «Менше знаєш – краще спиш». Ця народна мудрість дійсно діє, але винятком є такі проблеми, про які не інформувати громаду – це злочин.

У Мукачеві склалася дуже небезпечна ситуація. Мова йде про один з об’єктів водозабору – «Центральний», що розташований у провулку Духновича, який знаходиться у власності ММКП «Мукачівводоканалу». Водозабір забезпечує мешканців міста питною водою.

Реклама

Мукачівська міська рада приймає низку рішень, у результаті яких земля навколо споруд водозабору роздана у приватну власність і на даний час там розпочато будівельні роботи.

Численні службовці міськвиконкому, котрі готували проекти рішень на сесію та власне й самі депутати, очевидно, поняття не мали про те, що грубо порушують низку законів України про охорону водних об’єктів. Більше того, «слуги мукачівської громади» дружно натиснули на кнопки, дозволивши вільний доступ усіх бажаючих до об’єктів, які числяться в переліку Міністерства надзвичайних ситуацій як об’єкти підвищеної суспільної небезпеки! Саме небезпеку для багатьох людей становить Хлораторна станція, яка діє на території водозабору. Споруда занедбана, не охороняється, а в процесі хлорування використовують рідкий хлор, який при необережному поводженні має страшну смертоносну здатність отруювати все навколо.

Реклама

Ще один кричущий факт порушення всіх можливих законів: земля, яка виділена під приватну забудову, є територією санітарної зони, що поділяється на «окремі пояси особливого режиму». Цитую статтю 34 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання»: «перший пояс (суворого режиму) включає територію розміщення водозабору, майданчика водопровідних споруд і водопідвідного каналу».

У нашому випадку при виділенні ділянок місцеві чиновники та ціла низка спеціальних водоохоронних служб «керувалися» статтею 36 вищевказаного закону: «У межах зони санітарної охорони джерел питної води та об'єктів централізованого питного водопостачання господарська та інша діяльність обмежується. Забороняється розміщення, будівництво, введення в дію, експлуатація та реконструкція підприємств, споруд та інших об'єктів».

Але справжня бомба повільної дії криється у вільному доступі до Колодязя №3, який вже знаходиться на приватній території. Колодязь відкритий, сполучений з водною мережею і доступний усім. Це – прямий доступ до водного забезпечення, яке постачає воду у крани мешканців Мукачева. Тож ми абсолютно ні від чого не застраховані, і ніхто не може гарантувати, що з крана тече вода, яка безпечна для життя людини!

Реклама

Відповідно до всієї важливості та небезпечності ситуації, вважаю за необхідне інформувати громаду міста Мукачева та ініціювати низку заходів з недопущення ситуації, яка несе пряму загрозу життю людей!

Мною ініційовані термінові перевірки водозабору «Центральний» прокуратурою Закарпатської області та Держекоінспекцією краю. Також за участю громадських інспекторів з охорони довкілля буде проведено незалежну громадську експертизу. Результати всіх перевірок буде винесено до громадського відома.

Кожен з нас має право володіти інформацією про реальний стан речей у місті Мукачеві, розуміти, що власна байдужість та інертність може призвести до ситуацій, які вже не виправиш. Тому позиція Мукачівської міської організації Партії регіонів — припинити свавілля купки чиновників, які заховалися за окремі норми закону про місцеве самоврядування, перекрутивши їх у права міських царьків.

Голова Мукачівської міської організації Партії регіонів Вячеслав Шутко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно