Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нацменшини Мукачева пропонують створити Будинок Національних спільнот

Нацменшини Мукачева пропонують створити Будинок Національних спільнот

Нацменшини Мукачева пропонують створити Будинок Національних спільнот

Голови шести національно-культурних товариств та громадських організацій міста Мукачева вже звернулися до керівництва міста з пропозицією створити в місті Будинок Національних спільнот. Загалом таку пропозицію вже підтримують представники більше десяти національно-культурних товариств міста, – йдеться у повідомленні Мукачівської міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

«Наразі у місті діють громадські організації та національно-культурні товариства національних меншин, представники яких є частиною громади Мукачева. У тісній творчій співпраці ці колективи працюють із закладами культури і мистецтв, беруть участь у фестивалях та конкурсах як міського, обласного, всеукраїнського так і міжнародного рівнів. На жаль, не всі організації та товариства мають можливість працювати у відповідних умовах, так як не мають відповідного приміщення.

Ми, голови громадських організацій та товариств, представників багатонаціональної громади міста, звертаємось до Вас із проханням щодо надання можливості працювати організаціям і товариствам в умовах, які б відповідали нашій професійній діяльності. Таким чином можна вирішити майже 80% проблемних моментів, з якими зустрічаються товариства у процесі своєї діяльності. Зараз причиною практично усіх неприємностей організованих громадськими організаціями та національно-культурними товариствами є відсутність приміщень, що обмежує право на самовираження представників інших національностей та змушує їх почуватися ущемленими. Ми розуміємо, що виділити великі приміщення кожній національності місто не може, тому пропонуємо створити єдиний заклад, де кожен матиме свій «куточок», а частина приміщень використовуватиметься спільно.
У зв’язку з цим, переконливо просимо Вас, передати колишню будівлю Будинку вчителя за адресою: площа Миру, 30 на баланс відділу культури для створення Будинку Національних спільнот.

Реклама

Вважаємо, що більшість проблем зникне, а всі подальші кроки громадських та національно-культурних організацій будуть спрямовані не на господарські питання, а на посилення та розвиток культурних надбань Мукачева, що дасть змогу досягти належної організації та проведення культурно-просвітницьких заходів національно-культурних товариств, активної участі національних спільнот міста в громадському житті», – йдеться у зверненні керівників товариств до Мукачівського міського голови.

Звернення підписали голова національно-культурного товариства німців «Паланок» М. Гудак, голова міського осередку «Союз Українок» Л. Оленушинець, голова міської організації «Союз Чорнобиль України» О. Товчко, голова міської організації «Ветеранів України» І. Фаринич, голова громадської організації «Русинський край» М. Бобинець, заступник голови Мукачівського осередку КМКС С. Шинк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно