Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Майже три десятки школярів Луганщини зустрінуть Різдво на Закарпатті

Майже три десятки школярів Луганщини зустрінуть Різдво на Закарпатті

Майже три десятки школярів Луганщини зустрінуть Різдво на Закарпатті
ВІДЕО ДНЯ

Керівник області зустрівся зі школярами з Луганщини, котрі приїхали відпочити на Закарпаття в період Різдвяних канікул. Група з 28 дітей та двох дорослих проведуть у найзахіднішій області України десять днів, у програмі їхнього перебування, яку підготував департамент освіти ОДА, – екскурсії в Ужгородський та Мукачівський замки, поїздка у високогірне с.Колочава, катання на ковзанах, тренінги за різними інтересами і, звичайно ж, святкування Різдва в закарпатських традиціях.

На початку зустрічі діти заколядували Г.Москалю і вручили символічні подарунки – зимову шапочку в національних кольорах, шарф із надписом «Станиця Луганська», український прапор, а також почесну відзнаку від Станично-Луганської громади «За патріотизм та незламну віру в свій народ».

Реклама

У період керування Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією Г.Москаль неодноразово бував у Станиці Луганській та прилеглих селах, які дуже постраждали від бойових дій, і тепер цікавився в дітей станом справ у них дома.

– Обстрілами бойовиків пошкоджено чи зруйновано понад 20 освітніх об’єктів району, – зазначає Г.Москаль. – Минулого року ми всі їх об’їздили й виділили кошти на ремонт. Більшість шкіл за цей час відновили свою роботу за винятком однієї – в Станиці Луганській – яка зруйнована вщент прямими влученнями снарядів. Діти з цієї школи зараз навчаються в приміщенні редакції районної газети.

Реклама

У ході зустрічі Г.Москаль вручив школярам подарунки – планшети, на які можна відзняти й записати враження від Закарпаття, та набори солодощів.

– Більшість школярів вперше виїхали зі свого району, тим більше так далеко, а деякі з них раніше не бачили гір, – каже Г.Москаль. – Проте закарпатців школярі знають, адже наша 128-ма гірничо-піхотна бригада тривалий час дислокувалася саме в Станиці Луганській. Пригадую, минулого року, коли ми вперше організовували поїздки дітей із передової на відпочинок у західні області, батьки дуже неохоче відпускали їх із дому. Спрацьовували нав’язані російською пропагандою стереотипи про «бандеровцев, которые отрезают язык русскоговорящим». Але після першої ж поїздки справа зрушила з мертвої точки, і зараз зібрати дітей для відпочинку в Західну Україну не становить проблем. Виходить так, що на Донбасі виховний процес іде в зворотному напрямку – тут не батьки виховують дітей, а навпаки – діти, що повертаються від нас, переконують своїх батьків, що Україна – це єдина країна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно