Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ігор Свищо відвідав із робочим візитом Мукачівщину та Свалявщину

Ігор Свищо відвідав із робочим візитом Мукачівщину та Свалявщину

Ігор Свищо відвідав із робочим візитом Мукачівщину та Свалявщину
Під час поїздки, яка відбулась 7 серпня, в. о. голови Закарпатської ОДА ознайомився із роботою закладів бюджетної сфери, а також найбільшими виробництвами районів. Так, у селі Чомонин, що на...

Під час поїздки, яка відбулась 7 серпня, в. о. голови Закарпатської ОДА ознайомився із роботою закладів бюджетної сфери, а також найбільшими виробництвами районів.

ВІДЕО ДНЯ

Так, у селі Чомонин, що на Мукачівщині, Ігор Свищо побував на будівництві другої черги ЗОШ І-ІІ ступенів із угорською мовою навчання. Основний корпус школи здали в експлуатацію ще у 2007 році. З тих пір тут у вісімнадцяти класах навчається 320 учнів. Однак у навчального закладу все ще немає повноцінної їдальні та спортивного залу. Будівництво цих блоків розпочали у 2008 році. Однак роботи зупинилися практично на початковій стадії і зараз для їх завершення потрібно понад 7 млн. гривень. Ігор Свищо порадив звернути увагу на розташовані поруч корпуси старої школи. За умови якісного ремонту, який потребуватиме не надто значних фінансових вливань, тут можна бути відкрити повноцінний харчоблок, якого зараз так не вистачає школі. Отож найближчим часом саме над цим працюватимуть сільське та районне керівництво.

Ще одне будівництво, уже у селі Кальник, зараз знаходиться на завершальній стадії. Реконструкція будівлі ДНЗ тут триває вже кілька років і до відкриття дитячого садка залишилося зовсім небагато. Заклад навіть закупив меблі, отож незабаром буде готовий прийняти до своїх стін малечу.

Реклама

У Свалявському районі Ігор Свищо побував на кількох підприємствах виробництв. Серед них – і відоме на всю Україну та за її межами (а саме у 13 країнах світу) ТОВ Форнетті-Закарпаття. Створили підприємство завдяки угорським інвесторам і вже в цьому році залучили понад 500 тисяч євро прямих іноземних інвестицій. Добовий обсяг продукції на виробництві сягає 3-3,5 тонн на добу. Загалом це 18 видів продукції, виготовленої виключно з української сировини, якість якої суворо контролюється іноземними інвесторами. Найближчим часом на підприємстві планується введення ряду новацій та збільшення виробничих потужностей, в тому числі двозмінний цикл виробництва.

Ще одне підприємство харчової галузі – ФГ Закарпатшампіньйон створили у Сваляві вже силами місцевого підприємця. Завдяки його зусиллям нині на понад 3 тисячах м. кв. вирощується близько 70 тонн грибів щороку. Цьогоріч очікують на ще більший урожай та у найближчому майбутньому планують провести реконструкцію та відкриття ще одного цеху по вирощуванню грибів.

Реклама

Окрім того, цього дня Ігор Свищо ознайомився із технологією виробництва деревинного вугілля та брикетів із вугільного пилу на ТОВ «НВП «Грифсканд-Свалява» (спільного підприємства польських та шведських інвесторів), яке постачає свою продукцію до ряду країн Європейського Союзу. Щодня 150 працівників виготовляють понад 30 тонн вугілля.

- Приємно бачити, що у Свалявському районі зараз так активно і, що найголовніше, доволі успішно розвиваються виробництва настільки різних напрямків. Для району і для області подібні підприємства надзвичайно важливі, а тому обласна влада робитиме все можливе для того, щоб полегшити їхню роботу, - зауважив Ігор Свищо. - Зі свого боку також постараюся якомога частіше навідуватися на подібні виробництва і спілкуватися як із керівниками, так і з робітниками. Сподіваюся, такі зустрічі будуть корисними для обох сторін. Саме такою є і головна мета проекту «Діалог з країною», започаткованого Главою держави. Сподіваюся, що цей діалог у нас буде пізнавальним та корисним.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно