Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль пояснив, чому він назвав прізвища учасників бійки на Драгобраті

Москаль пояснив, чому він назвав прізвища учасників бійки на Драгобраті

Голова Закарпатської ОДА прокоментував твердження щодо його відповідальності за розголошення даних слідства щодо бійки на Драгобраті.

ВІДЕО ДНЯ

"Деякі ЗМІ доходять до анекдотів, поширюючи всяку юридичну дурницю причому з посиланням «на джерела в Генпрокуратурі», – зазначає Геннадій Москаль. – У Києві не можуть знайти й засудити розкрадачів мільярдів, а тут Москаля вже притягують до кримінальної відповідальності за розголошення даних слідства. Даю з цього приводу безкоштовну юридичну консультацію.

Розголошення даних попереднього слідства регламентується ст. 387 Кримінального кодексу України. Стаття складається з двох частин. Частина 1 – розголошення без дозволу прокурора, слідчого або особи, що проводила дізнання чи досудове слідство, даних досудового слідства чи дізнання особою, яка попереджена письмово в установленому законом порядку про обов’язок не розголошувати такі дані. Згідно із законом, за даний злочин можуть нести відповідальність тільки свідок, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, захисник, експерт, спеціаліст, перекладач, понятий, які письмово попереджені про обов’язок не розголошувати дані досудового слідства чи дізнання. Я не є суб’єктом даного кримінального провадження, в очі його не бачив і не маю права з ним ознайомлюватися", – стверджує голова Закарпатської ОДА.

Реклама

"Частина 2-га – розголошення даних досудового слідства чи дізнання, вчинені суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність. За частиною 2-ю цієї статті можуть бути притягнуті до відповідальності тільки суддя, прокурор, слідчий, працівник органу дізнання або оперативно-розшукового органу.

Тому нагадую, що я є головою обласної державної адміністрації і не є суб’єктом даного кримінального провадження. А всякі «відомості» з Генпрокуратури, архівів МВС і т.д. є не чимось іншим, як спробою відволікти громадськість від скоєння резонансного злочину на курорті «Драгобрат». Що стосується прізвищ та років народження підозрюваних осіб, які затримані не правоохоронними органами, а туристами і персоналом турбази, то ці дані не становлять ніякого секрету. Тому що сьогодні суд буде обирати затриманим міру запобіжного засобу. Згідно з Конституцією, суд проводиться відкрито і гласно, там може бути будь-хто, і людина, що постає перед судом, зобов’язана назвати своє прізвище, рік народження, місце проживання, місце роботи та інші дані, затребувані суддею" , – йдеться у заяві Геннадія Москаля.

Реклама

Нагадаємо, що голова Закарпатської ОДА назвав імена п’ятьох осіб-"правосекторівців", які є причетними до бійки на турбазі "Хата Магната".

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно