Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Учні початкових класів більше не харчуватимуться за рахунок держави

Учні початкових класів більше не харчуватимуться за рахунок держави

Учні початкових класів більше не харчуватимуться за рахунок держави

Сьогодні, 11 січня, школярі Ужгорода повернулися за парти після зимових канікул. Однак дітей та батьків чекала не надто приємна новина: учні 1-4-х класів більше не отримуватимуть безкоштовні сніданки.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією начальника Управління освіти Ужгородської міської ради Оксани Бабунич, така проблема – по всій країні, а не тільки в обласному центрі. Змінами до законодавства не передбачено безкоштовне харчування учнів 1-4-х класів. Наразі з бюджету планується оплачувати тільки харчування дітей пільгової категорії, решта дітей будуть харчуватися за рахунок батьків. – повідомляє Ужгородська міська рада.

Зокрема, змінами до Законів України «Про загальну середню освіту» та "Про охорону дитинства", які прийняті 24 грудня 2015 року і набрали чинності з 1 січня 2016 року, передбачено, що "органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".

Реклама

Тому управління освіти Ужгородської міської ради просить батьків чи осіб, що їх замінюють, якщо є підстави для безкоштовного харчування дитини, звертатися до директора навчального закладу із заявою та підтверджуючим документом.

Разом з тим, вивчатиметься питання щодо прийняття Ужгородською міською радою програми додаткового виділення вільного фінансового ресурсу для можливої часткової компенсації харчування учнів молодших класів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно