Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Офіційно: двоє учасників конфлікту на Драгобраті перебуватимуть під вартою до 8-го березня

Офіційно: двоє учасників конфлікту на Драгобраті перебуватимуть під вартою до 8-го березня

Офіційно: двоє учасників конфлікту на Драгобраті перебуватимуть під вартою до 8-го березня

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області розглянуто клопотання Головного управління Національної поліції області та прокуратури краю щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно п’яти підозрюваних у хуліганських діях поблизу гірськолижного курорту «Драгобрат».

ВІДЕО ДНЯ

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, вказані особи підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України(Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), – зазначає прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Судові засідання щодо обрання запобіжного заходу відносно кожного з підозрюваних тривали понад чотирнадцять годин. Під час розгляду заявлених стороною обвинувачення клопотань кожен з підозрюваних заявив про необхідність надання медичної допомоги. Прокуратура області, в свою чергу, заперечувала щодо задоволення заявленого підозрюваними, так як на момент затримання й оголошення підозри, стан здоров’я вказаних осіб був задовільний, що підтверджується медичною довідкою головного лікаря Рахівської районної лікарні. Суд, врахувавши думку учасників процесу, заявлені підозрюваними клопотання про необхідність медичного огляду – задовольнив. Відтак для надання кваліфікованої допомоги їх було перевезено каретою швидкої допомоги до закладу охорони здоров’я.

Реклама

Проте підозрюваних доставлено до суду повторно, оскільки за висновками лікарів, жоден з них не потребував госпіталізації. Щоправда, це не завадило їм знову вимагати медичної допомоги.

Захисниками підозрюваних неодноразово заявлялися клопотання про необхідність ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, якими підтверджується причетність решти осіб до інциденту. Судом клопотання захисників задоволено та надано час на відповідне  ознайомлення.

Реклама

Судом також було розглянуто та прийнято відмову одного з підозрюваних від захисника за призначенням, подальший захист провадився за участі адвоката, обраного підозрюваним самостійно.

Заслухавши клопотання сторони обвинувачення та доводи сторони захисту, дослідивши наявні у матеріалах кримінального провадження докази, суд дійшов висновку щодо необхідності обрання підозрюваному Василю Василинюку та Петру Угрину найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.  З огляду на те, що інкримінований злочин відноситься до тяжких насильницьких злочинних діянь, та враховуючи те, що підозрювані є мешканцями інших областей України, суд вирішив на час проведення досудового розслідування – ізолювати ймовірних злочинців від суспільства, без визначення розміру застави.

Разом з тим, захисниками підозрюваного Малковича В., Тищенко С. та Окоркова А. заявлено заяву про відвід суду, оскільки зі слів сторони захисту, слідчий суддя відносно двох підозрюваних обрав аналогічний запобіжний захід – тримання під вартою, що унеможливлює, на думку захисту, «об’єктивний та неупереджений розгляд справи відносно інших підозрюваних». Питання щодо задоволення або ж відмови в задоволенні даної заяви  підлягає розгляду іншим складом Ужгородського міськрайонного суду, у разі задоволення такої – клопотання про обрання запобіжного заходу відносно вищезазначених осіб здійснюватиметься іншим слідчим суддею.

Реклама

Тож, двоє підозрюваних у хуліганських діях із застосуванням вогнепальної зброї триматимуться за ґратами на час проведення досудового слідства до 8-го березня поточного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно