Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті з’являться сучасні паркувальні місця

У Хусті з’являться сучасні паркувальні місця

Проблема з паркуванням у Хусті актуальна далеко не перший рік, та й правила дорожнього руху у населеному пункті, здається, існують для того, аби водії їх систематично порушували. Торік міські активісти, намагаючись навести лад з самовільними стоянками, неодноразово проводили акції «СтопХам», але, на жаль, бажаного результату так і не вдалося досягти.

ВІДЕО ДНЯ

Слід зазначити, що у зв’язку з реконструкцією середмістя Хуста, частина центральних вулиць наразі є пішохідною зоною. Тож місць для паркування автомобілів останнім часом стало ще менше, хоча кількість «залізних коней» постійно збільшується. Тож і не дивно, що деякі власники транспортних засобів залишають автівки посеред пішохідних тротуарів, на переходах та під під’їздами багатоповерхівок.

Однак влада міста над Тисою у цьому році має намір почати наведення ладу з паркуванням. Для цього планується створити аж чотири стоянки. Найцікавішим буде проект з прилаштуванням спеціальних щитів над гирлом річки, що протікає через центральну частину Хуста.

Реклама

– Незважаючи на старання активістів, Хустець залишається забрудненим і «бездиханним». Дуже хочеться повернути цій водоймі колишню велич. Тож у цьому році будемо серйозно займатись, у першу чергу, каналізуванням прилеглих до річки вулиць, мешканці яких відводять весь господарський непотріб у гирло. Такого не повинно бути! Водойма має бути чистою, у ній повинна водитись риба. Також на ділянці від міського ринку до адмінкорпусу суду хочемо викласти над річкою спеціальні щити і з метою економії території, якої в Хусті і так катастрофічно бракує, облаштувати над Хустецем стоянку, – розповів Хустський міський голова Володимир Кащук.

Також зі слів пана Володимира, у місті над Тисою незабаром буде створено ще кілька паркінгів.

Реклама

– Безумовно, хаотичне паркування створює у гостей населеного пункту далеко не найкраще враження про місто, та й викликає нарікання з боку самих же краян, а отже одним першочергових завдань вбачаю створення кількох сучасних європейських паркінгів. Для цього підшуковуємо найпридатніші місця неподалік від центру. Одним з таких, біля ОДПІ, за супермаркетом «Вопак» є майданчик, який ідеально підходить для відкриття сучасної кількаярусної стоянки, – наголосив очільник Хуста.

– Наразі ведемо перемовини про створення на вільній від забудови ділянці центральної міської стоянки на 350 місць. Також мерія має намір найближчим часом відкрити для паркування частину відремонтованої вулиці Карпатської Січі та зробити ще один паркувальний майданчик на вулиці Пушкіна, неподалік від районної поліклініки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно