Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай відвідав Чинадіївський дитячий будинок

Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай відвідав Чинадіївський дитячий будинок

Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай відвідав Чинадіївський дитячий будинок

Всі діти на землі потребують материнської любові, батьківського піклування, але в міру певних життєвих обставин багато маленьких дівчат та хлопчиків опиняються у дитячих будинках. Турбота про малюків лягає на плечі викладачів та вихователів, утримання – на державу.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської РДА.

Чинадіївський дитячий будинок – це заклад, де керівник та викладачі замінили малюкам їхніх батьків, щодня приділяючи увагу кожній дитині.

Реклама

У дитячому будинку проживають 67 дітей з Мукачівського району, які є сиротами або позбавлені батьківського піклування. Умови закладу максимально наближені до домашніх, діти проживають у блоках, які нагадують звичайну квартиру родини: є спільна затишна вітальня, спальні кімнати для хлопчиків та дівчат, сучасні санвузли. Загальними приміщеннями вважається актова зала та їдальня. Проте, як і у всіх великих родинах, – у Чинадіївського дитбудинку є і проблемні питання.

Більше дізнатися про проблеми закладу, знайти шляхи їх вирішення – такою була мета поїздки до дитбудинку голови Мукачівської РДА Сергія Гайдая.

Реклама

Як зазначила під час зустрічі з головою Мукачівської РДА директор дитбудинку Світлана Софілканич, поки діти перебувають у закладі – вони оточені турботою, живуть звичайним життям, ходять до школи, відвідують гуртки та музичні студії. Основні проблеми чекають на вихованців закладу після закінчення навчання. Це – і працевлаштування, і пошук житла, і соціальна адаптація.

Особливо важко доводиться у перші роки дорослого життя, часто випускникам дитбудинку, які вчаться у середніх спеціальних та професійних учбових закладах, – ніде провести канікули, коли гуртожитки зачинені.

«Турбота про дітей важлива на всіх етапах їхнього життя, – зауважив Сергій Володимирович. – Тому у найближчих планах – реалізація соціальних програм, які дозволять потурбуватися про кожного випускника дитбудинку, задіяти на канікулах всіх, хто вже здобуває професію, а також допомогти з соціальним житлом, хай навіть на певний час, і працевлаштуванням тим, хто вже став на стежку дорослого життя».

Реклама

Сергій Гайдай поспілкувався з вихованцями дитбудинку, передав вихователям дитячі засоби особистої гігієни, одяг та наголосив, що будь-які проблеми закладу не залишаться поза його увагою.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно