Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Малеча колядувала у Рахові та Тячеві

Малеча колядувала у Рахові та Тячеві
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 12 січня 2016 року на Тячівщині та Рахівщині провели черговий тур конкурсу на краще виконання колядок серед вихованців ДНЗ та учнів 1-4 класів, який за сприяння народного депутата України Василя Петьовки вже став доброю традицією в цих двох гірських районах. Це святкове дійство проводиться щороку, щоб зберегти народні звичаї, пов’язані зі святкування Різдва, і передати їх наступним поколінням.

Юні колядники хоч і неабияк хвилювались, але показали себе якнайкраще – старанно співали старовинні та більш сучасні колядки, розігрували театралізовані дійства, демонстрували артистизм та майстерно грали свої ролі. Тут і Діва Марія з Ісусиком на руках, і Три Царі зі святими дарами, і Пастухи, Янголи та Чорти. Кожен виступ був неповторним і достойним.

Реклама

А кращих визначало журі, до складу якого увійшли авторитетні педагоги, діячі культури та громадські активісти. Оцінюючи виступи конкурсантів, вони брали до уваги, найперше, виконання колядок, костюми та декорації. Перевагу надавали тим колективам, які виконували традиційні колядки, які з давніх давен співають в цих регіонах.

Тож в результаті вердикт суддів в Тячеві був таким: переможне перше місце та приз – пральну машину – віддали юним колядникам з Тересвянського ДНЗ. На другій сходинці опинився Тячівський ДНЗ №5. Їм подарували музичний центр. Третє місце посів Кривський ДНЗ. У винагороду вони отримали килим для ігрової кімнати. Також заохочувальним призом – набором іграшок – був нагороджений колектив Бедевлянського ДНЗ за кращі костюми і декорації.

Реклама

Серед шкіл найвищої оцінки журі удостоїлись учні Бедевлянської ЗОШ І-ІІІ ст., які отримали проектор у подарунок. На другому місці – Солотвинська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (приз – музичний центр), на третьому – Тячівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (подарунок –  принтер «3 в1»).

Переможцями серед дошкільних навчальних закладів в Рахові журі визначило колядників з села Костилівка (прис. Вільховатий), які отримали головний приз – пральну машину. Друге місце у ДНЗ с. Розтоки (приз – музичний центр). Третіми стали та отримали килим в ігрову кімнату вихованці Рахівського ДНЗ № 1.

Перше місце та мультимедійний проектор з екраном отримали школярі Рахівської ЗОШ № 3, другими стали школярі Діловецької ЗОШ, які повезли в свою рідну школу лазерний принтер-ксерокс. Третє місце та музичний центр виборола колядницька група з Розтоківської ЗОШ.

Реклама

Крім цього, всі колективи були нагороджені подарунками: дитсадкам вручили розвиваючі ігри для малечі, а школам – набір таблиць для навчання. І, звісно, жоден колядник не залишився без солодощів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно