Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Тернові малеча з дитсадків і шкіл «заколядувала» гарні призи

У Тернові малеча з дитсадків і шкіл «заколядувала» гарні призи

У Тернові малеча з дитсадків і шкіл «заколядувала» гарні призи
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 13 січня, напередодні Старого Нового року, колядницькі колективи дитсадків та початкових шкіл сіл Нересниця, Новоселиця, Широкий Луг, Вільхівці, Вільхівчик та Терново змагались у конкурсі на краще виконання колядок. Черговий тур дійства, яке щороку проходить на Тячівщині з ініціативи народного депутата України Василя Петьовки, відбувся у Тернівському будинку культури.  

Перш за все, зі святами усіх конкурсантів та їх батьків від імені народного депутата Василя Петьовки привітав його помічник Степан Хома, який побажав радості, миру й достатку в кожній хаті, а учасникам – перемоги.

Реклама

І діти, і вихователі, і батьки з усією відповідальністю підготувались до участі в конкурсі. Хлопчики й дівчатка відмінно виступили і довели, що знають і поважають традиції своїх дідусів і бабусь, вміють і люблять колядувати. Вражали також і народні вбрання маленьких артистів, а також фантазія у створенні сценічних декорацій.

Оскільки всі виступи були по-своєму цікавими й гідними високої оцінки, то й робота у суддів була доволі складною. Журі вже традиційно очолила Заслужений вчитель України Марія Левко. Також до його складу увійшли помічник нардепа Степан Хома, депутати Закарпатської обласної ради Роман Каптола і Тячівської районної ради – Ігор Грабарь та Марія Яринич, а також учитель Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олена Бартош.

Реклама

Вимогливі, але справедливі судді визначили і справді найкращих колядників, які цілком заслужено здобули призові місця. Так, серед дитсадків переможцем став колектив Тернівського ДНЗ №2, якому подарували музичний центр. На другій сходинці – Нересницький ДНЗ, які «заколядували» пральну машину, на третій – Тернівський ДНЗ №1. Їм вручили килим для ігрової кімнати.

 А серед шкіл першість одноголосно присудили колядникам з Широколузької ЗОШ І-ІІІ ст. Адже вони майстерно виконали стародавні колядки, якими мешканці цієї місцевості споконвіків славили народження Ісуса. За гарний виступ, який сповна відповідав усім критеріям, широколужанам урочисто вручили головний приз змагань – проектор.

Друге місце і музичний центр у винагороду дістались господарям – учням Тернівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Третій результат – у колядницького гурту Новоселицької ЗОШ І-ІІІ ст. Їм подарували принтер «3 в 1».

Реклама

Кожному колективу, який взяв участь у конкурсі, були вручені інші корисні для роботи з дітьми подарунки – ігрові набори для дошкільнят та набори навчальних таблиць – для школярів. А всім без винятку колядникам – пакунки зі смачними цукерками.

На завершення конкурсу всі гуртом проспівали колядку «Нова радість стала».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно