Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина готова прийняти на лікування ще 20 поранених бійців із зони АТО

Угорщина готова прийняти на лікування ще 20 поранених бійців із зони АТО

Угорщина готова прийняти на лікування ще 20 поранених бійців із зони АТО

Про це в Ужгороді заявив заступник Державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини (МЗЕЗС) Жолт Чутора на зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Нагадаємо, що восени минулого року з ініціативи Міноборони Угорщини в цій країні вже проходили лікування двадцятеро українських військовослужбовців, поранених у ході військових дій на Донбасі. І зараз Угорщина висловила готовність прийняти ще стільки ж українців.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, Ж.Чутора повідомив, що Євросоюз прийняв рішення про виділення 70 мільйонів євро для розвитку інфраструктури прикордонних регіонів України та чотирьох країн ЄС, що межують між собою. При цьому половина з суми (35 мільйонів євро) буде виділена саме Україні.

Під час зустрічі, в якій з угорського боку взяли участь також керівники Генконсульств Угорщини в Ужгороді й Берегові та представники МЗЕЗС Угорщини, обговорювалися економічні та політичні питання, у тому числі забезпечення умов для кращого розвитку угорської громади на Закарпатті. Г.Москаль привітав Ж.Чутору з високим результатом, який отримала Партія угорців України (КМКС) на місцевих виборах, і підкреслив, що програмні засади КМКС набагато легше виконати, якщо її представники будуть інтегровані у владу. Як відомо, керівника фракції КМКС обрали першим заступником голови обласної ради, крім того, ряд керівних посад представники угорської громади отримають найближчим часом у структурних підрозділах облдержадміністрації.

Реклама

У ході розмови керівник Закарпаття поінформував гостя з Угорщини про ситуацію на «Драгобраті» і запевнив, що зробить усе можливе для мінімізації негативних наслідків (особливо щодо туристичної галузі) цього резонансного випадку.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно