Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Дубовому на Старий Новий рік визначали кращих колядників

У Дубовому на Старий Новий рік визначали кращих колядників
ВІДЕО ДНЯ

На Старий Новий рік, 14 січня, у селищі Дубове відбувся черговий тур огляд-конкурсу на краще виконання колядок серед  вихованців дитсадків та молодших школярів Тячівщини. Дійство стартувало  під назвою «Різдво, що нас єднає». Такі конкурси вже традиційно проходять за підтримки  народного депутата України Василя Петьовки,  з метою збереження прадавніх традицій закарпатської колядки. На цей раз змагались вихованці навчальних закладів Ганич, Солоного, Калин, Дубового, Красної, Усть-Чорної та Лопухова.

Свято, що відбулось у актовому залі ЗМТ, розпочав помічник народного депутата України Василя Петьовки Степан Хома. Він привітав  від імені нардепа усіх конкурсантів, їх наставників та батьків, а також побажав учасникам дійства вдалих виступів, а глядачам – приємного видовища.

Реклама

Під час першої частини виступів свої вміння колядувати, акторський талант та майстерність демонстрували вихованці чотирьох дитячих садочків – Ганичівського ДНЗ №1, Калинівських садочків  №1 та №2, а також Дубівського ДНЗ №2. А у другій частині конкурсу показували свою любов до колядки та сценічну майстерність учні-початківці з Ганичівської ЗОШ І-ІІІ ст., Солонівської ЗОШ І-ІІ ст., Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст., Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. №1, а також діти загальноосвітніх закладів Красної, Усть-Чорної та Лопухова.

Кожен колектив намагався якомога ефектніше відтворити у вертепних сценках диво народження маленького Ісусика, засвідчити свої акторські таланти та вміння колядувати. Глядач отримав масу задоволення від концерту. Чи не всі виступи дітей були продумані до дрібниць: починаючи зі сценарію, закінчуючи костюмами акторів та сценічними декораціями.

Реклама

Після закінчення виступів  компетентне журі, керуючись основними критеріями конкурсу, визначили переможців. Вже традиційно журі очолила Заслужений вчитель України Марія Левко. Також до його складу увійшли помічник народного депутата Степан Хома, депутати Тячівської районної ради – Ігор Грабарь та Іванна Куцин, Калинівської сільської ради – Аліна Куцин, а також вчитель Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олена Бартош.

Призові місця судді розподілили справедливо та заслужено. Так, серед дитсадків переможцем став колектив Дубівського ДНЗ №2. За вдалий виступ діткам подарували   музичний центр. Друге місце посіла коляда Ганичівського ДНЗ №1, дошкільний заклад отримав пральну машину. На третій сходинці опинились вихованці Калинівського ДНЗ №2. Їх приз - килим для ігрової кімнати. А колектив Калинівського садка №1 отримав четверте місце,  а у подарунок  - набір м’яких іграшок.

А  серед учнів-початківців краще колядував колектив Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. №1, які за вдалий виступ й любов до прадавньої колядки отримали приз – принтер «3 в 1». 

Реклама

На другій сходинці опинились колядники з Лопухова, які не тільки у традиційній манері славили народження Ісуса, а ще й продемонстрували глядачам театралізоване дійство – лялькову виставу, за що у подарунок отримали проектор. А третє місце й музичний центр вибороли учні Усть-Чорнянської школи.

Також  кожен колектив, що брав участь у конкурсі, був  нагороджений призами. Так, дошкільні групи отримали  ігрові набори, а школярі -  набори навчальних таблиць. Крім того, солодощами були нагороджені усі без винятку конкурсанти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно