Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селищі Ясіня співали старовинні та сучасні колядки. Глядачі у захваті

У селищі Ясіня співали старовинні та сучасні колядки. Глядачі у захваті

У селищі Ясіня співали старовинні та сучасні колядки. Глядачі у захваті
ВІДЕО ДНЯ

У середу 13 січня завершився цьогорічний конкурс-огляд на краще виконання колядок серед колядницьких груп та вертепів дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл Рахівщини. У попередні два дні у Великому Бичкові та Рахові  співали старовинні та сучасні колядки, розігрували театралізовані дійства пов’язані із святкуванням Різдва Христового біля чотирьох десятків дитячих колядницьких груп.

Завершальний етап «Вифлеємської зірочки» відбувся у колишній столиці Гуцульської республіки – селищі Ясіня за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки. В ньому взяли участь колективи дитячих садочків та шкіл Білина, Квасів, Лазещини, Чорної Тиси та Ясіня. Розпочався конкурс співом трембіт, після чого ведуча почергово запрошувала на сцену колядників. Глядачі були у захваті від виступів малечі, яка демонструвала артистизм і майстерно грала свої ролі. Всі колядники виконували колядки і щедрівки притаманні їхньому селу.

Реклама

При визначенні переможців конкурсу-огляду журі головну увагу звертало на автентичність колядок, рівень їх виконання, артистизм учасників, декорації та костюми. В результаті журі вирішило так: перше місце та цінний приз – пральну машину отримали колядники з Ясінянського ДНЗ №2, другим став Білинський ДНЗ (нагорода - музичний центр), третій– Лазещинський ДНЗ ( нагорода – килим для ігрової кімнати). 

Серед шкіл найвищу оцінку отримали учні Ясінянської ЗОШ І ст. №5. Це справедливе рішення журі викликало бурхливі овації в залі. І маленькі переможці заслужено отримали для своєї школи мультимедійний проектор з екраном. На другому місці – Чорнотисянська ЗОШ І-ІІІ ст. (виграли принтер-ксерокс «3 в 1»), на третьому Білинська ЗОШ І-ІІІ ст. (отримали музичний центр).

Реклама

Крім цього, всі колективи, які приймали участь у конкурсі-огляді, були нагороджені подарунками: дитсадкам вручили розвиваючі ігри для малечі, а школам – набір таблиць для навчання.  І, звісно, жоден колядник не залишився без солодощів.

На початку дійства та перед врученням нагород учасників та всіх присутніх від селищної ради вітав Едуард Зелінський – селищний голова, а від народного депутата України Василя  Петьовки – його помічник Михайло Штефко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно