Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителі села Залужжя отримали сучасний та комфортний дитсадок

Жителі села Залужжя отримали сучасний та комфортний дитсадок

Жителі села Залужжя отримали сучасний та комфортний дитсадок
ВІДЕО ДНЯ

60 діток із с.Залужжя, що на Мукачівщині, відтепер ходитимуть у сучасний просторий садочок, відремонтований за кошти чеського краю Височина, обласного та місцевого бюджетів Закарпаття.

14 січня, на Старий Новий рік та Святого Василя з нагоди відкриття садочка завітали поважні гості – голова Закарпатської облради Михайло Рівіс та чеська делегація, яка перебуває з робочим візитом на Закарпатті, на чолі з головою чеського крайового уряду Височини Зденеком Кадлецом, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

До речі, він є ще й очільником благодійного фонду «ViZa». Відтак, Зденек Кадлец оглянув приміщення дитсадка, щиро подякував колективу садочка за теплий прийом та гарно підготовлену концертну програму, а також висловив задоволення комфортними умовами для маленьких залужжан.

– Дуже радий, що спільними зусиллями ми змогли відремонтувати дитсадок, аби дітки та вихователі почували себе затишно. На майбутнє цей об’єкт увійде як гарний приклад нашої успішної співпраці, - підкреслив Зденек Кадлец.

Реклама

– Діти – це наше майбутнє і ми маємо про них дбати. Завдяки 9-річній співпраці з чеським краєм Височина, а також за активної підтримки гетьмана краю Височина Їржі Бєгоунека та голови чеського крайового уряду Височини Зденека Кадлеца, ми зрозуміли, що нас чекають в Європі, – сказав під час вітального слова голова облради Михайло Рівіс і додав: Ми маємо прагнути, аби якість умов усіх навчальних закладів краю була такою, як в цьому садочку, – наголосив він.

За словами сільського голови Василя Симочка, тут проведено капітальний ремонт будівлі, утеплено фасад, дах, замінено вікна та двері, електромережі, здійснено внутрішній ремонт. Загальна вартість робіт сягнула майже 2 млн.грн. Зокрема, з обласного бюджету виділено понад півтора млн.грн, із районного – 100 тис.грн, від сільської ради – 306,7 тис.грн та фонд «ВіЗа» – 135 тис.грн.

Як розповіла завідуюча Залужжанського дитсадка Вікторія Русин, цей заклад побудований ще у 70-х роках минулого століття. Розрахований на 90 дітей, які виховуються у 4 групах. Більше року садочок не працював, позаяк з кінця 2014-го до початку 2016-го проводився капітальний ремонт. Наразі в дитсадку працюють 3 групи, розраховані на 60 дітей. Цього року планується відкриття 4-ї групи на 20 діток.

Реклама

Під час виступу діток гості відмітили старанно підготовлену колективом садочку концертну програму та насолоджувалися колядками у репертуарі маленьких господарів. До речі, різдвяні вистави та пісні також звучали і на чеській мові, і це дуже сподобалося поважним глядачам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно