Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві відбулась міжнародна конференція з винного туризму

У Мукачеві відбулась міжнародна конференція з винного туризму

У Мукачеві відбулась міжнародна конференція з винного туризму
ВІДЕО ДНЯ

У суботу, 16 січня, в рамках проведення фестивалю «Червене вино-2016» в лицарській залі замку «Паланок» відбулася міжнародна конференція «Культура споживання вина – як важливий елемент розвитку транскордонного туризму». Її учасники – винороби та науковці з України, Словаччини, Угорщини та Австрії обговорили стан, проблеми та перспективи розвитку приватного виноробства.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Мукачівський міський голова Андрій Балога. Він відзначив, що цього року проведення фестивалю «Червене вино» проведено в новому форматі. « І бачимо, що на нього завітало і чимало туристів з Європи. Такою конференцією ми намагаємося популяризувати і винний туризм. Ми маємо значний потенціал, і плануємо його розвивати», – констатує міський голова.

Реклама

Нині на Закарпатті працює більше 100 приватних виноробів. Нинішня міжнародна конференція дасть поштовх до популяризації виноробства, популяризації туристичного потенціалу нашого краю, – зазначає Мукачівська міська рада.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова вважає, що фестиваль проводиться за кращими європейськими стандартами

Реклама

«Для мене приємно відвідувати Мукачево. Тут завжди нам пропонують нові спільні проекти. «Червене вино» – робить Мукачево унікальним містом. Це найбільший туристичний символ міста для туристів з інших країн. Про ваш фестиваль знають у багатьох країнах Європи. Бажаю вам так продовжувати й надалі».

Високої думки про цьогорічний фестиваль й Генеральні консули Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла та Берегові Ендре Саліпскі.

«Це чудова нагода для обміну досвідом. Для Угорщини – цей напій займає особливий статус. Історично склалося, що наша країна потужно розвиває виноробну галузь. І ми готові ділитися досвідом з нашими сусідами», – каже Йожеф Бугайла.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно