Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські рятувальники стежать за безпекою людей під час купання на Водохреща

Закарпатські рятувальники стежать за безпекою людей під час купання на Водохреща

Закарпатські рятувальники стежать за безпекою людей під час купання на Водохреща
ВІДЕО ДНЯ

Згідно з християнською традицією, 19 січня – у день великого свята Хрещення Господнього – чимало закарпатців здійснюють обряд занурення у воду. Адже, за народними повір’ями, саме цього дня вона набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги. Відтак у всіх населених пунктах Закарпаття сьогодні відбулися богослужіння, після яких у спеціально відведених місцях люди мали змогу зануритися в крижану воду.

За безпекою вірників під час ритуальних заходів стежать представники оперативно-рятувальної служби краю. Так, під час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах області, біля кожного місця купання було організовано чергування рятувальників, готових у разі необхідності надати громадянам допомогу. Подібна увага з боку служби ДСНС цілком виправдана, адже нинішня температура води у річках цілком достатня для бувалого «моржа», але занизька для початківця. Наслідки купання у крижаній водоймі для непідготовленої особи передбачити важко, – стверджують в У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Загалом у Закарпатській області було виставлено 12 постів, у яких чергують 47 чоловік особового складу Управління ДСНС України у Закарпатській області та 12 одиниць техніки. У рятувальників є все необхідне для порятунку людей на воді: рятувальні кола, мотузки, драбини та човни. Також у працівників ДСНС можна отримати інформацію про правила занурення та рекомендації щодо безпечного поводження на водоймі.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно