Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області з року в рік всиновлюють дедалі більше дітей

В області з року в рік всиновлюють дедалі більше дітей

Про це йшлося під час робочої наради начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Світлани Якімеліної з керівниками Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та притулку для дітей за підсумками роботи установ впродовж 2015 року.

ВІДЕО ДНЯ

Посадовці обговорили питання фінансування закладів, їх наповнюваність та подальше влаштування дітей. Минулоріч у закладах соціального захисту дітей краю перебувало 267 дітей, з яких 204 – на утриманні притулку для дітей та 63 пройшли курс реабілітації у Закарпатському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, – йшлося під час наради.

Слід зазначити, що кількість дітей, які перебували протягом 2015 року в зазначених закладах зменшилась на 10 відсотків у порівнянні з 2014-м, – стверджує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

Разом з тим значно збільшилась кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які по завершенню терміну перебування в закладах влаштовані в сім’ї українських громадян. Упродовж 2015 року до сімейних форм виховання влаштовано 38 дітей, у 2014 році – 30.

Відрадно, що впродовж минулого року із числа вихованців Закарпатського центру для дітей та притулку 10 закарпатців усиновлено громадянами України, тоді як впродовж останніх дев’яти років із закладів усиновили тільки дві дитини.

Реклама

Загалом за 10 років роботи Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей тут комплексну допомогу отримали 330 закарпатців, які опинилися в складних життєвих обставинах. З них 109 дітей повернули на виховання до біологічної сім’ї, 52-х влаштували в прийомні сім`ї та дитячі будинки сімейного типу, 31 дитину передано під опіку/піклування, 9 усиновлено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно