Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для людей з обмеженими можливостями у Мукачеві створять окрему програму

Для людей з обмеженими можливостями у Мукачеві створять окрему програму

Для людей з обмеженими можливостями у Мукачеві створять окрему програму

В Мукачеві планують розробити комплексну програму для людей з обмеженими можливостями

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні в Мукачівській міськраді відбулася нарада за участі представників громадських організацій, які представляють інтереси людей з обмеженими можливостями. Владу представляли Мукачівський міський голова Андрій Балога, заступник міського голови, начальник управління міського господарства Віталій Гільтайчук, начальник управління праці та соціального захисту міськвиконкому Наталія Зотова, – повідомляє прес-служба установи.

Андрій Балога зазначив, що в місті буде розроблена програма підтримки людей з обмеженими можливостями. «Це в першу чергу стосується безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до державних установ, бюджетних закладів, лікарень, аптек. Це стосується й приватних установ, що працюють в місті. Пандуси мають бути в першу чергу практичними для інвалідів-візочників. Плануємо внести і зміни до містобудівної документації, щоби при введенні в експлуатації нових будівель були передбачені всі умови для цієї категорії людей», – каже міський голова.

Реклама

Представники міської влади також зазначають, що під час ремонту шляхів міста потрібно облаштовувати пішохідні переходи з пониженими бордюрами – для зручності осіб з обмеженими фізичними можливостями. За необхідності планується встановлення світлофорів зі звуковими сигналами для створення безпечних умов руху людей з вадами зору.

Також пропонується розробити цілий комплекс заходів щодо полегшення соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями. Це стосується і облаштування пандусів до громадських установ та житлових будинків області, і проведення моніторингу вже встановлених пандусів на предмет їх практичності.

Реклама

Програму буде розроблено за допомоги та ініціативи представників громадських організацій, де будуть враховані їх пропозиції. Вони озвучили і проблеми - в автобусах необхідно зробити озвучення станції зупинок, є питання спецтранспорту для обслуговування людей з обмеженими можливостями.

Розроблену програму пропонуватимуть винести на розгляд виконкому та депутатського корпусу міськради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно