Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Лецовиці вшанували репресованого священика

У Лецовиці вшанували репресованого священика
2 липня 2013 року в селі Лецовиця Мукачівського району відбулося освячення меморіальної дошки в пам‘ять про репресованого в 1949 році радянською владою о. Івана Малишка. Священик в свій час пройшов...

2 липня 2013 року в селі Лецовиця Мукачівського району відбулося освячення меморіальної дошки в пам‘ять про репресованого в 1949 році радянською владою о. Івана Малишка. Священик в свій час пройшов випробовування, не зрадивши клятви, яку давав. І репресивній машині не вдалося його зламати.

ВІДЕО ДНЯ

Освятив дошку владика Ніл, який в проповіді наголосив, що о. Іван Малишко своїм прикладом показав готовність йти на жертви заради віри.

Також на відкритті були присутні дочка о. І. Малишка – Марта Іванівна Переста, яка виступила і поділилася спогадами про те, як переслідування батька вплинуло на долю дітей, адже після 45 року вони не знали чи повернеться він до них, чи ні. Також були присутніми внуки та правнуки.

Реклама

Депутат міської ради від партії ВО «Батьківщина» Олександр Переста, який є онуком о. І. Малишка, організував поїздку групи бажаючих взяти участь у освяченні меморіальної дошки в село Лецовиця та ансамблю «Едельвейс».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно