Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ревізія управління освіти Мукачівської міської ради виявила порушень на майже 773 тис. грн.

Ревізія управління освіти Мукачівської міської ради виявила порушень на майже 773 тис. грн.

Ревізія управління освіти Мукачівської міської ради виявила порушень на майже 773 тис. грн.
Під час ревізії фінансово-господарської діяльності управління освіти Мукачівської міської ради працівники Держфінінспекції в Закарпатській області виявили порушення, які призвели до втрат бюджетних...

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності управління освіти Мукачівської міської ради працівники Держфінінспекції в Закарпатській області виявили порушення, які призвели до втрат бюджетних коштів на загальну суму майже 773 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, ревізія дотримання законодавства при встановленні посадових окладів, тарифних ставок у січні-лютому 2013 року встановила нарахування і виплату заробітної платні у завищених розмірах. Зайві витрати на зарплату склали 113,2 тис. грн. та, відповідно, зайві перерахування єдиного внеску – 40,5 тис. грн. Загалом порушення на суму 153,7 тис. грн. було відшкодовано у повному обсязі під час проведення ревізії.

Внаслідок перерахування бюджетних коштів управлінням освіти приватному навчальному закладу на виконання Програми «Підтримка та розвиток Мукачівського ліцею ім. Святого Іштвана з профільним навчанням інформатики та іноземних мов», всупереч вимогам чинного законодавства, Мукачівському міському бюджету завдано матеріальних збитків на суму 149,4 тис. грн.

Реклама

Окрім того, управління освіти у лютому 2013 року погасило заборгованість за минулий період (листопад-грудень 2012 року) на суму 395,78 тис. грн., яка в органах державного казначейства не зареєстрована, що призвело до зайвої оплати коштів внаслідок завищення обсягів наданих послуг із гарячого харчування учнів у січні-лютому ц.р. на вказану суму.

Під час ревізії також було виявлено нецільове використання бюджетних коштів на 44,3 тис. грн. через погашення кредиторської заборгованості окремих підвідомчих установ за рахунок коштів, передбачених для утримання інших підвідомчих установ. Також зафіксовано фінансування за рахунок бюджетних коштів витрат сторонніх осіб та завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Реклама

За результатами проведеної ревізії на 17 осіб, які допустили порушення, складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 164-2 КУпАП, 1 протокол за порушення законодавства за ст. 164-12 КУпАП та 5 протоколів за порушення законодавства у сфері державних закупівель за ст.164-14 КУпАП.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи Закарпатської області та виконавчий комітет Мукачівської міської ради.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно