Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи готовий ваш закордонний паспорт, можна дізнатися онлайн. Поетапна інструкція як це зробити

Чи готовий ваш закордонний паспорт, можна дізнатися онлайн. Поетапна інструкція як це зробити

Чи готовий ваш закордонний паспорт, можна дізнатися онлайн. Поетапна інструкція як це зробити

Віднедавна перевірити, на якій стадії знаходиться оформлення або виготовлення вашого закордонного паспорта, можна через Інтернет.

ВІДЕО ДНЯ

Сервіс видає один із чотирьох статусів документа відповідно до етапів оформлення: документи прийнято підрозділом міграційної служби, проводиться перевірка даних; надано дозвіл на виготовлення паспорта – дані відправлено на персоналізацію до поліграфкомбінату «Україна»; паспорт виготовлено і відвантажено до місця видачі і останній — паспорт доставлено до місця видачі.

На офіційному сайті Державної міграційної служби України є розділ «Перевірка стану оформлення закордонного паспорта».

Реклама

«Отже, потрібно ввести серію та номер паспорта громадянина України, на підставі якого здійснено оформлення. Це якщо паспорт виготовляється для дорослого. Якщо ж паспорт оформляється для дитини (за свідоцтвом про народження), вводиться серія та номер паспорта громадянина України законного представника (одного з батьків), хто підписував заяву-анкету. Тут же зазначають, що поки інформація про оформлення паспортів через консульські установи України за кордоном та МЗС (у тому числі дипломатичні та службові паспорти) у сервісі на цей момент відсутня та буде внесена найближчим часом.  

Однак, є нюанси. Закордонні паспорти централізовано виготовляються у Києві. Вже нині є випадки, коли люди одразу біжать за паспортом в установу, де здавали документи, прочитавши на сайті «виготовлено». Але тут слід розуміти, що ваш закордонний паспорт ще мусить із столиці доїхати на місце. А це займає кілька днів. Треба плюсувати 4-5 днів, аби він прийшов в область і в територіальних підрозділах були готові до видачі людям», – каже Ольга Поштак, головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно