Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві по-особливому відзначили 90-літній ювілей професора Трояна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Мукачеві по-особливому відзначили 90-літній ювілей професора Трояна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Мукачеві по-особливому відзначили 90-літній ювілей професора Трояна (ФОТОРЕПОРТАЖ)
День 19 червня видався напрочуд спекотним: стрілка термометра наближалася до 38 градусів C. Однак це не завадило зібратися на центральному кладовищі міста Мукачева представникам Ужгородського...
ВІДЕО ДНЯ

День 19 червня видався напрочуд спекотним: стрілка термометра наближалася до 38 градусів C. Однак це не завадило зібратися на центральному кладовищі міста Мукачева представникам Ужгородського національного університету, Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, Мукачівського гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ, рідним та учням професора Михайла Васильовича Трояна з нагоди його 90-літнього ювілею. На чорний граніт пам'ятника з викарбуваними  словами "Раз добром нагріте серце, вік не прохолоне" лягли вінки та квіти від вдячних друзів та колег відомого вченого і напрочуд доброї людини. Відтак учасники вшанування пам'яті професора завітали до Мукачівської міської центральної бібліотеки імені О. Духновича, працівники якої підготували тематичні добірки літератури та матеріалів про знаного земляка.

Заслужений професор УжНУ Дмитро Данилюк подарував працівникам бібліотеки наукову працю "Кафедра історії України УжНУ" на знак вдячності про збереження доброї памяті про свого вчителя і наставника в науці.

Реклама

А потім в редакції газети "Панорама" відбувся круглий стіл на тему: "Професор Михайло Троян: ми Вас пам'ятаємо!". Спогадами про Михайла Трояна поділилися його колеги та вихованці: проректор Ужгородського національного університету, завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Роман Офіцинський, доктор історичних наук, професор кафедри історії України УжНУ Дмитро Данилюк, завідувач кафедри історичного факультету УжНУ, доктор історичних наук, професор Іван Мандрик та один з організаторів вшанування пам'яті професора Трояна доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Василь Гарагонич, кандидати історичних наук, доценти історичного факультету УжНУ Микола Олашин та Василь Міщанин. До дискусії зі своїми споминами долучилися заслужений журналіст України, багаторічний редактор газет "Прапор Перемоги" - "Панорама" Людвиг Бучинчик, письменник і краєзнавець Василь Пагиря, ветеран-освітянин Василь Туріна та головний редактор газети "Панорама", заслужений вчитель України Василь Гарагонич.

У виступах наголошувалося на вагомому внеску професора Михайло Трояна в історичну науку, його прекрасних людський якостях, таланті добротворця. Щиру вдячність за вшанування памяті батька висловила присутнім донька професора Трояна - Ольга Михайлівна. Отже, ім’я професора Трояна житиме в пам’яті людей доти, допоки житиме остання людина, якій випало щастя спілкуватися з цією непересічною особистістю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно