Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Мукачівському районі на соціальний захист малозахищених верств населення спрямовано одразу кілька програм

В Мукачівському районі на соціальний захист малозахищених верств населення спрямовано одразу кілька програм

В Мукачівському районі на соціальний захист малозахищених верств населення спрямовано одразу кілька програм
В Мукачівському районі діє одразу кілька програм по забезпеченню соціального захисту інвалідів. Про це стало відомо на прес-конференції, яку вчора провів Голова Мукачівської РДА Дуда Едуард...

В Мукачівському районі діє одразу кілька програм по забезпеченню соціального захисту інвалідів. Про це стало відомо на прес-конференції, яку вчора провів Голова Мукачівської РДА Дуда Едуард Лучкіч.

ВІДЕО ДНЯ

Так, згідно інформації Мукачівської РДА, загалом в районі нараховується 5132 інваліди. З них: інваліди І групи – 430 чоловік, інваліди ІІ групи – 1606 чоловік, інваліди ІІІ групи – 2601 чоловік, діти-інваліди – 495 чоловік.

Згідно рішення сесії районної ради у 2013 в районі діють наступні програми, направлені на соціальний захист малозахищених верств, а саме:

Реклама

- «Програма санаторного лікування ветеранів праці та інвалідів різних категорій», згідно якої передбачено кошти в сумі 200,0 тисяч гривень;

- «Програма підтримки діяльності громадських організацій, ветеранів війни та праці, інвалідів» - передбачено - 50,0 тисяч гривень, використано 23,5 тисяч гривень.

Реклама

- «Програма адресної грошової допомоги членам громадських організацій, інвалідам, малозабезпеченим та соціально-незахищеним верствам населення» - передбачено – 268,9 тисяч гривень, вже використано 60,5 тисяч гривень.

Відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» розпочато процедуру закупівель послуг лікувальних закладів (послуги санаторіїв та інших оздоровчих закладів з відновлення здоров’я). На 2013 рік затверджено річний план закупівель на суму 488912 гривень, в тому числі 288912 гривень – кошти державного бюджету, 200000 гривень – кошти місцевого бюджету, подано оголошення у «Вісник державних закупівель» щодо проведення відкритих торгів.

599 ветеранам війни виплачено разову щорічну грошову допомогу на суму 511,5 тис.грн.

Реклама

Протягом 2013 року проведено обстеження та складено акти матеріально-побутових умов проживання сімей, в складі яких є інваліди, діти-інваліди, згідно яких з обласного бюджету виплачено одноразову грошову допомогу 5 інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим пенсіонерам на суму 2,1 тисячі гривень.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 р. № 228 «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів на транспортне обслуговування» проведено виплату компенсації на бензин та транспортне обслуговування інвалідам війни та загального захворювання на суму 8,7 тисяч гривень.

Протягом 5 місяців цього року видано 9 інвалідних візків.

З початку року видано 87 направленнь на протезно–ортопедичні вироби, внесено сформовані справи та справи щодо санаторно-курортного лікування та забезпечення технічними засобами реабілітації в Централізований банк даних проблем з інвалідністю.

Згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в 2013 році управлінням соціального захисту населення проведено наступні компенсаційні виплати:

- щомісячна грошова компенсація на продукти харчування учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії р. на суму - 98,68 тис. грн..;

- одноразова грошова допомога на оздоровлення інвалідам І, ІІ, ІІІ груп І-ї та ІІ-ї категорій на суму – 21,56 тис. грн.;

Реклама

- компенсація сім’ям з дітьми на суму – 5,4 тис. грн.,

- додаткова відпустка ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС за 2013 рік на суму 2,9 тис.грн..

З початку року із 450 об’єктів громадського призначення, забезпечено безперешкодний доступ до 279, що складає 76 % від потреби.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно