Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль відвідав мукачівські профтехучилища

Геннадій Москаль відвідав мукачівські профтехучилища
ВІДЕО ДНЯ

Геннадій Москаль відвідав у Мукачеві три професійно-технічні навчальні заклади (ПТНЗ. Голова ОДА разом зі своїм заступником Олександром Петіком зустрівся з керівництвом та колективом навчальних закладів, оглянув майстерні й поспілкувався з учнями «Мукачівського центру професійно-технічної освіти» (це єдиний ПТНЗ в місті, який не закритий на карантин чи канікули).

"Мета моєї поїздки – заспокоїти колективи навчальних закладів, які за січень не отримали ні копійки, – повідомляє Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Працівники залишилися без зарплати, а учні без стипендії.

Реклама

На жаль, проблему в Мукачеві поки так і не вирішено. Якщо в інших містах обласного підпорядкування, у тому числі бідніших за Мукачево, міськради виділили необхідні кошти, то тут усе залишається по-старому. Мені така позиція абсолютно незрозуміла. По-перше, необхідні гроші в Мукачеві є, вільний залишок коштів міського бюджету на початок рок становить 48,9 мільйонів гривень. А, по-друге, треба врахувати, що в цих закладах вчаться не професорські діти, а вихідці з простих, а також неповних чи неблагополучних сімей. Дітям призначена невелика стипендія (для звичайних учнів – трохи більше 300, а для дітей-сиріт – близько 900 гривень), яку вони не отримують. Перше питання, яке учні ставлять керівництву: «Коли нам заплатять стипендію?». Крім того, персонал не отримує зарплату, а навчальні заклади не мають можливості розраховуватися за комунальні платежі. Вони не можуть задіяти навіть кошти від власної господарської діяльності, тому що міськрада не підготувала кошториси і держказначейство не може відкрити рахунки. До відключень тепла й світла поки не дійшло, оскільки поставникам направлені гарантійні листи, однак довго так тривати не може".

Закон «Про Держбюджет», за який проголосував у тому числі й нардеп від Мукачева Віктор Балога, треба або змінювати в частині фінансування профтехосвіти, або виконувати. Так само, як його виконали Ужгород, Хуст і Берегово. В іншому разі зволікання з фінансуванням професійно-технічних закладів у Мукачеві призведе до соціального вибуху.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно