Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Минулоріч парк "Синевир" відвідали 60 тисяч туристів

У 2015 році територію Наіонального природного парку «Синевир» відвідало 60 тис. осіб. Надходження від рекреації склали 874,2 тис. грн. Про це повідомив директор НПП «Синевир» Микола Дербак на нараді у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

ВІДЕО ДНЯ

Директор парку додав, що рекреаційні об’єкти НПП «Синевир», за відвідування яких встановлено плату, для місцевих жителів доступні на безкоштовній основі. Збільшення кількості відвідувачів тягне за собою і збільшення частки зайнятості місцевих жителів у туризмі та збільшення доходів місцевого бізнесу від туризму. Зараз у регіоні діє близько ста садиб, які приймають туристів на умовах зеленого туризму, – йдеться у повідомленні НПП "Синевир".

Місцеві жителі також мають змогу вільно продавати виготовлену сільськогосподарську продукцію біля туристичних об’єктів, надавати послуги з проживання, екскурсійного обслуговування рекреантів тощо. З підприємцями НПП «Синевир» укладає угоди про надання в оренду місць для торгівлі на пільгових умовах. Таким чином, для прикладу, завдяки розвитку туризму у с. Синевирська Поляна додатково створено 121 робоче місце, що для гірського села, де високий рівень безробіття, є вагомим показником.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно