Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Частина русинів Мукачева продовжить війну за колишній Будинок вчителя

Частина русинів Мукачева продовжить війну за колишній Будинок вчителя

Частина русинів Мукачева продовжить війну за колишній Будинок вчителя
Конфлікт, який розгорівся довкола створення на базі приміщення Будинку національних спільнот, набирає нових неочікуваних обертів.
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у великій залі Мукачівської міськради відбудлось підписання суспільного договору. За ним у приміщенні площею 538 кв.м на вулиці Миру, 30 буде створено Будинок національних спільнот.

На зібранні були присутні представники міської влади та 17 громадських організацій національних меншин Мукачева.

Реклама

Як зауважив Мукачівський міський голова Андрій Балога, після реконструкції у ньому можна буде проводити різноманітні конференції, концерти та інші зібрання.

Серед керівників національних спільнот був присутній і керівник "Общества подкарпатських русинов" Ладислав Лецович, який разом з членам об’єднання висловив своє обурення створенням Будинку національних спільнот. "Ми власними силами робили цей будинок. внутрішній та зовнішній ремонт будівлі. Ми давали усім можливість виступати, організовувати різноманітні заходи. І тепер його хочуть відібрати. 19 років нічого не змінювалось . І зараз не зміниться. А дім має залишатись за русинами. Якщо відберуть будинок, то ми подамо в суд", – мовив керівник одного з русинських об’єднань.

Реклама

Міський голова зазначив, що колишній Будинок вчителів, у якому розміщуватимуться національні спільноти, перебуває у комунальній власності. 

Згодом Ладислав Лецович влаштував суперечку з керівником "Общества молодих підкарпатських русинів" Іваном Крафчиком. Останній зауважив, що Ладислав Лецович недопускає їхню спільноту у це приміщення для проведення заходів. На що керівник "ОПР" відповів, що це брехня.

Опісля представники "Общества подкарпатських русинов" демонстративно покинули залу міськради. А керівники інших організацій нацменшин підписали суспільний договір.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно