Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура виписала 52 повістки для активістів "Правого сектору" та інших націоналістичних організацій

Прокуратура виписала 52 повістки для активістів "Правого сектору" та інших націоналістичних організацій

Прокуратура виписала 52 повістки для активістів "Правого сектору" та інших націоналістичних організацій
ВІДЕО ДНЯ

У вівторок, 9 лютого, кількадесят активістів різних організацій націонал-патріотичного спрямування прийшли до закарпатської обласної прокуратури, аби отримати пояснення щодо викликів їх у якості свідків на допити.

Крім того, у повістках чималої кількості активістів ідеться про вимогу здати біологічні зразки, зокрема, кров, для експертизи, – повідомляє прес-служба "Правого сектору".

Реклама

Відбулося спілкування з керівником слідчого відділу Іваном Бітляном. Він не зміг пояснити мотивацію, за якою понад півсотні активістам виписані виклики на допити.

Що прикметно, трапляються просто казусні випадки. Так, одну з повісток отримала мешканка селища Ясіня, Рахівського району, 1932-го року народження. Адже її син є не лише добровольцем, учасником АТО, але й активістом однієї з патріотичних організацій.

Реклама

У прокуратурі це підтвердили, але, так само, причин і логіки не пояснили. Також засвідчили: повістки уже виписані для 52 активістів.

Викликають на допити не лише представників Правого Сектору. Так, керівник ГО "Карпатська Січ" заявив, що одними з перших викликали учасників цього патріотичного руху. Мета – через такий тиск перешкодити людям відвідувати суди в "справі Драгобрата" та захищати затриманих бійців Правого Сектору. Саме тому, каже Тарас Деяк, дати і час викликів збігаються із проведенням судів у резонансній справі. 

Реклама

Як зазначив керівник Правого Сектору Закарпаття Олександр Сачко, таке чиниться з метою як психологічного тиску на патріотів, так і просто з метою унеможливити їх участь у судах та акціях на підтримку політв’язнів.

До слова, попри те, що суд уже не вперше відхиляє прохання слідчих щодо примусового відібрання біозразків у фігурантів "справи Драгобрата", прокуратура знову спрямовує клопотання про це до суду – вже втрете. Так само обласна прокуратура за командою Генеральної прокуратури може вдаватися до примусового відібрання біозразків (крові) у згаданих "свідків".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно