Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті стартують триденні тренінги із протидії корупції

На Закарпатті стартують триденні тренінги із протидії корупції

На Закарпатті стартують триденні тренінги із протидії корупції

У суботу на Закарпатті стартує серія триденних тренінгів з питань запобігання корупції.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили ініціатори навчання, учасники тренінгів отримають теоретичні знання та практичні навики і поради від експертів, провідних фахівців та досвідчених громадських діячів щодо законодавчої бази, проведення громадської антикорупційної експертизи, громадського контролю, формування дієвого діалогу із владою, участі громади у прийнятті управлінських рішень тощо. До участі запрошують як студентів та молодіжних лідерів, так і громадських діячів, представників громадських організацій та всіх зацікавлених закарпатців.

Як повідомив перший заступник начальника головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Іван Алмаші, і в державі, і в Закарпатській області, зокрема, створено чимало громадських організацій антикорупційного спрямування. Однак рівень їх правової культури бажає кращого, що особливо важливо в кризовий період, коли це може призвести до хаотичної та неконтрольованої діяльності.

Реклама

За його словами, в умовах проведення реформи децентралізації та передачі повноважень з розпорядження бюджетними коштами на місця, проблеми корупції та реалізації дієвого громадського контролю постають як нагальні та першочергові завдання.

«Зважаючи на актуальність та важливість цих питань, управління юстиції в Закарпатській області за підтримки Президії Громадської ради при обласній адміністрації ініціювало проведення серії триденних тренінгів для громадських організацій та представників громадянського суспільства з питань запобігання корупції», – зазначив Іван Алмаші.

Реклама

До співпраці в проекті залучили Центр кар’єри Ужгородського національного університету. Фахівці вишу допомагатимуть з наповненням навчального контенту та викладанням певних тематичних модулів в рамках роботи «Школи громадського лідера». За результатами проведених тренінгів даний курс сертифікують.

«Гасло освітньої кампанії: «Чекаєш на зміни? – Змінюй майбутнє сам!», «Ти втомився чекати на зміни? Відчуваєш, що не вистачає знань і навиків, щоб бути дієвим? Починай змінюватися сам! Змінюй майбутнє – наближай зміни!», – каже директор Центру кар’єри УжНУ, член громадської ради при Закарпатській ОДА Тетяна Бутурлакіна.

Серед тем, які викладатимуться під час тренінгів: досвід зарубіжних країн у боротьбі та протидії з корупцією, порядок проведення конкурсних закупівель, земельні питання, корупційні прояви при капітальному та поточному будівництвах, громадський контроль за прийняттям управлінських рішень тощо.

Реклама

Школа громадського лідера розпочинає свою роботу 13 лютого. Навчання триватимуть у форматі триденних тренінгів, які проводитимуть по суботах у залі Вченої ради у ректораті УжНУ на площі Народній, 3 в Ужгороді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно