Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Комунальний хаос в гуртожитку по вулиці Писарєва (ФОТО,ВІДЕО)

Комунальний хаос в гуртожитку по вулиці Писарєва (ФОТО,ВІДЕО)

Комунальний хаос в гуртожитку по вулиці Писарєва (ФОТО,ВІДЕО)
Мешканці гуртожитку по вулиці Писарєва перебувають на краю соціально-побутової прірви. З 22 травня цього року гуртожиток було відключено від енергопостачання за борги перед енергетиками. Як...
ВІДЕО ДНЯ

Мешканці гуртожитку по вулиці Писарєва перебувають на краю соціально-побутової прірви. З 22 травня цього року гуртожиток було відключено від енергопостачання за борги перед енергетиками.

Як з'ясувалось, напружена ситуація зі сплатою комунальних послуг розпочалася ще 2006 році, коли гуртожиток було передано на баланс ЖРЕП № 3. За цей період сума комунальних боргів сягнула 260 тисяч і продовжує постійно зростати. Попри всі намагання керівництва ЖРЕПу побороти рівень заборгованості ситуацію ускладнює те, що з 117 квартир гуртожитку за проживання постійно сплачують тільки жителі двадцяти квартир, решта мешканців платить нерегулярно або не платить взагалі. Так, з початку 2013 року було нараховано до оплати 17 тис. грн., а сплачено тільки 9 тис. грн.

Реклама

За словами керівника ЖРЕПу № 3 Балажа Гаврила Гавриловича починаючи, ситуація різко ускладнилась з 01 січня 2012 року, коли ЖРЕП перестав бути надавачем послуг, а тому не може більше перекривати борги перед енергетиками з власних резервів.

"Обленерго - фірма приватна, вона не може дозволити собі переплачувати за когось" - наголосив керівник ЖРЕПу. На запитання жителів гуртожитку, коли буде повернуто енергопостачання, очільник ЖРЕПу відповів, що питання вже узгоджено і сьогодні ж світло в оселях буде.

Реклама

Ускладнює ситуацію те, що в гуртожитку разом проживають і ті, хто сумлінно сплачує за проживання і ті, хто вже кілька років поспіль не сплатив ні копійки. Проте, і одні і другі однаково страждають від відключення електропостачання.

За словами працівників ЖРЕПу, на сьогоднішній день вже є 17 судових рішень по стягненню боргів в мешканців гуртожитку, але виконавча служба фактично не може виконати ці рішення, так як боржники фактично не мають ніякого майна та матеріальних цінностей.

Виходом з ситуації і працівники ЖРЕПу, і жителі гуртожитку бачать запровадження в персонального обліку електроенергії, а також у наданні гуртожитку статусу соціального житла.

Реклама

Ще одним важливим питанням на якому наголошували учасники обговорення стало дотримання жителями гуртожитку звичайних санітарних норм. Так, на сьогоднішній день, багато мешканців гуртожитку не знаходять кращого способу позбутися сміття, ніж викинути все зайве через вікно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно