Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівська єпархія бере участь в VII-му фестивалі православних ЗМІ

Мукачівська єпархія бере участь в VII-му фестивалі православних ЗМІ

Мукачівська єпархія бере участь в VII-му фестивалі православних ЗМІ
У понеділок, 27 травня, у Львові розпочався VII Фестиваль православних ЗМІ. Провідною темою заходу є «Майбутнє засобів масової інформації та перспективи розвитку загально церковних телевізійних,...

У понеділок, 27 травня, у Львові розпочався VII Фестиваль православних ЗМІ. Провідною темою заходу є «Майбутнє засобів масової інформації та перспективи розвитку загально церковних телевізійних, інтернет і друкованих проектів».

ВІДЕО ДНЯ

Участь у відкритті фестивалю взяли: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ обухівський Іона, єпископ Львівський і Галицький Філарет та голова Синодального інформаційно-просвітницьког відділу протоієрей Георгій Коваленко.

Митрополит Антоній зачитав привітання учасникам Фестивалю від Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Реклама

«Цього року фестиваль ЗМІ православних відбувається у древньому місті Львові, де в XVI столітті був надрукований «Апостол» Івана Федорова. Сьогодні нікого не здивуєш друкованою книгою, але нині з’явились телебачення та Інтернет, і всі ці засоби теж служать для проповіді Євангелія. Цього року наша Церква відзначає 1025 років Хрещення Русі, ця подія буде, в першу чергу, інформаційною”, - йдеться, зокрема, у зверненні.

«Православний журналіст – це взірець для інших журналістів, а робота журналіста – це те ж служіння», - додав, у свою чергу, владика Антоній.

Реклама

Від Мукачівської єпархії участь у фестивалі беруть: голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії протоієрей Олександр Монич, голова єпархіального відділу Інноваційних проектів протоієрей Василій Керецман, журналістка, завідуюча відділом радіо «Ужгород» ЗОДРТК Наталія Шпак, редактор сайту «Знайомство під церковним куполом» Олександр Онисько, директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), кандидат історичних наук УжНУ Юрій Данилець.

Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно