Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Блокування фур триває, а Медведєв грозиться заборонити в’їзд до Росії будь-якого транспорту з України

Блокування фур триває, а Медведєв грозиться заборонити в’їзд до Росії будь-якого транспорту з України

Блокування фур триває, а Медведєв грозиться заборонити в’їзд до Росії будь-якого транспорту з України

Прем’єр-міністр Росії виступив за повну заборону руху будь-якого виду автотранспорту з території України. За його словами, російська влада має намір вжити заходів у відповідь.

ВІДЕО ДНЯ

"Заходи, які були вжиті для того, щоб спонукати українську сторону з цією ситуацією (затримкою російських фур) розібратися, додаткові контрольні повноваження необхідно використовувати наразі щодо всіх видів транспорту, який рухається з території України", – зазначив Медведєв.

Глава кабміну РФ обурений діями України і заявив, що "терпіти це неподобство не можна". "Сподіваюся, що найближчим часом ними (українською владою) буде вжито всіх необхідних заходів для того, щоб відновити нормальний вантажопотік і транспортне постачання, транспортні дії", – зазначив він на нараді.

Реклама

Відкриваючи засідання, Медведєв назвав українських активістів, які блокують проїзд вантажівок з російською реєстрацією "якимись божевільними".

"Ми з вами розуміємо: за все, що відбувається на території України, відповідає українська держава, яка, на жаль, не здатна навести порядок", – підкреслив російський прем’єр. На його думку, "те, що якісь молодчики там зупиняють фури, користуючись вогнепальною зброєю, означає, що влади в Україні немає або, іншими словами, при владі перебувають ось ці екстремістські угруповання".

Реклама

Уряд України від 15 лютого ухвалив рішення припинити транзит російських вантажівок територією держави у відповідь на блокування транзитних українських фур в РФ.

Нагадаємо, 12 лютого активісти на в’їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в’їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей:Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно