Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Посадовці Тячівської РДА вирішували конфлікт підприємців з терміналом "Тячів"

Посадовці Тячівської РДА вирішували конфлікт підприємців з терміналом "Тячів"

Посадовці Тячівської РДА вирішували конфлікт підприємців з терміналом "Тячів"

Ця конфліктна ситуація підприємців - експортерів та керівництва терміналу «Тячів» тягнеться досить давно. Сторони дійшли вже до Генеральної прокуратури.

ВІДЕО ДНЯ

Однак такі тяжби ні до чого доброго не призводять. І вже добряче нашкодили діяльності та попсували нерви підприємцям, тому їх вирішувати потрібно якнайшвидше, стверджує прес-служба Тячівської РДА.

Саме тому вони звернулися у відповідні інстанції за допомогою розібратися в ситуації щодо вирішення конфлікту. Відповідне колективне звернення надіслали також голові Тячівської РДА Василю Дем’янчуку, який розпорядився організувати зустріч сторін в райдержадміністрації.

Реклама

У ньому заявники просили захистити права та законні інтереси суб’єктів господарювання, які здійснюють експорт товарів за межі митної території України, у зв’язку з прецедентом, що виник між ними, керівництвом ТОВ «Термінал», на території якого знаходиться зона митного контролю митного посту «Тячів», та власне працівниками митного посту.

Зустріч відбулася за участі начальника Закарпатської митниці ДФС, представника Головного управління ДФС України у Закарпатській області, голів Тячівської та Рахівської РДА, голови районної ради. З’явилися і конфліктуючі сторони, тож вона пройшла досить напружено й емоційно.

Реклама

Основне питання, яке обговорили присутні – як потрібно правильно оформляти товари на посту «Тячів» Закарпатської митниці ДФС. Власне через різне тлумачення положення про порядок проведення цієї процедури й виник конфлікт.

На думку керівника ТВО «Термінал» О.М.Сосули, підприємці-експортери повинні здійснювати митне оформлення та випуск товарів на експорт з пред’явленням органу доходів і зборів та доставляти товар до зони митного контролю. А так як вони цього не роблять, тим самим порушують чинне законодавство.

Зовсім інша позиція у підприємців та митників, які стверджують, що дотримуються процедури митного оформлення. І так само це відбувається на інших митних постах в Україні. Тож ТОВ «Термінал» – це виняток?

Реклама

Наскільки це правомірно, зможуть роз’яснити компетентні юристи наукових закладів, які б змогли розтлумачити положення щодо процедури митного оформлення експортних товарів. Саме до них і було запропоновано звернутися приватним підприємцям.

А також як один із найбільш оптимальних варіантів вирішення даного конфлікту – створення альтернативного митного поста на території Тячівського чи Рахівського районів, що є цілком можливим навіть у найближчий час.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно