Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати розглянуть звернення лідерів "Ведмежої блокади"

Закарпатські депутати розглянуть звернення лідерів "Ведмежої блокади"

Закарпатські депутати розглянуть звернення лідерів "Ведмежої блокади"

Вчора, 15 лютого, закарпатські представники Всеукраїнської мирної акції з блокування пересування російських вантажів територією України звернулися до голови обласної ради Михайла Рівіса з тим, аби він скликав позачергову сесію облради для звернення до Уряду про заборону транзиту вантажів із Росії територією України і Закарпаття, зокрема.

ВІДЕО ДНЯ

Очільник облради обговорив цю пропозицію з багатьма обранцями, які представляють більшість в раді, дійшовши спільної думки. Оскільки Кабінет Міністрів на нещодавній урядовій нараді ухвалив протокольне рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України, то скликати позачергову сесію обласної ради наразі не має потреби. Однак це питання буде включено для обговорення в профільних комісіях у ході підготовки до чергового пленарного засідання другої сесії, яке заплановане на 11 березня цього року, та рекомендовано до його порядку денного.

– Ми завжди готові підтримати слушні ініціативи краян. Однак, дане питання належить виключно до компетенції Уряду. Саме він може застосовувати жорсткі механізми вирішення даної проблеми: мінімум – призупинити транзит товарів з Росії, яка веде війну на нашій землі, максимум – розірвати торгові відносини з північною сусідкою-агресоркою. Водночас депутатський корпус має право звертатись до Кабінету Міністрів України і вимагати вирішення даного питання, що й плануємо у ході наступного пленарного засідання сесії облради, – наголосив Михайло Рівіс.

Реклама

Нагадаємо, 11 лютого активісти Закарпаття почали блокувати транзит вантажівок з російською реєстрацією територією краю та закликали владу України офіційно заборонити такий транзит. Дана акція набула широкого резонансу, її підтримали активісти Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Рівненської, Житомирської, Сумської та інших областей України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно