Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лідери "Ведмежої блокади" погодились пропустити російські вантажівки через територію України

Лідери "Ведмежої блокади" погодились пропустити російські вантажівки через територію України

Лідери "Ведмежої блокади" погодились пропустити російські вантажівки через територію України

Щоправда, лише у напрямку Росії. Про це йдеться у заяві координаторів Всеукраїнської акції з блокування транзиту російських вантажівок територією України

ВІДЕО ДНЯ

"Реагуючи на ситуацію, котра склалася станом на 16 лютого 2016 року, а також домовленість Кабінету Міністрів з представниками Російської Федерації, повідомляємо:

Погоджуємося пропустити російські вантажівки через територію України до Росії у відповідь на розблокування українських автомобілів, вантажів та водіїв у русі через кордони Росії в напрямку України.

Реклама

Робимо це заради українців, зокрема, наших земляків-закарпатців, яких чимало залишилося "заручниками" в Росії без змоги виїхати додому. Ми вболіваємо за кожного українського громадянина й закликаємо до цього владу. Й просимо вжити всіх заходів для унеможливлення конфліктів та якнайшвидшого проїзду українців у рідну державу. Не перешкоджатимемо погодженому пересуванню російських вантажівок у напрямку до Росії в разі дотримання всіх вимог і термінів та винятково в рамках визначеного часу.

Разом з тим продовжуємо моніторинг на кордонах та основних шляхах сполучення в державі. Залишаємо зорганізованими мобільні групи, котрі в разі потреби оперативно реагуватимуть на ситуацію.

Реклама

Створені в областях України координаційні штаби здійснюватимуть контроль і будуть готові до подальших дій. Зокрема – для можливого відновлення акцій протидії російському бізнесу в Україні.

Координатори будуть узгоджувати свої кроки та діяти відповідно до оперативної ситуації, а в найближчий час зберуться для спільної наради.

Вважаємо нашу вимогу заборони транзиту товарів РФ територією України виконаною частково. Наголошуємо на необхідності затвердити рішення як про постійну заборону переміщення вантажів, так і загалом роботи бізнесу країни-окупанта в Україні", – зазначають організатори блокади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно