Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Викладачі та учні мукачівських профтехучилищ й досі не отримують зарплати та стипендії

Викладачі та учні мукачівських профтехучилищ й досі не отримують зарплати та стипендії

Викладачі та учні мукачівських профтехучилищ й досі не отримують зарплати та стипендії

З приводу прийнятого Верховною Радою рішення перекласти фінансування професійно-технічних начальних закладів (ПТНЗ) з міських бюджетів на обласний та Державний бюджет, проблема досі так і не вирішена.

ВІДЕО ДНЯ

–  Прийнятий Верховною Радою закон «Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» 4 лютого направлений на підпис до Президента України, однак досі не підписаний, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. –  Зміни не введені в дію, тому закон діє у попередній редакції. Міністерство фінансів України направило Президенту категоричні заперечення щодо внесених Верховною Радою змін і пропонує накласти на даний закон вето.

Мотивуючи це тим, що реалізація внесених змін потребує додаткового фінансування з Держбюджету в сумі 5,8 мільярдів гривень. Тоді як у Законі про Держбюджет на 2016 рік ці кошти не передбачені. Мінфін посилається на ст.95 Конституції України, де вказано, що виключно Законом про Державний бюджет України визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків. І пропонує виключити із Закону норми щодо здійснення видатків на підготовку робітничих кадрів за рахунок коштів субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам. Таким чином ситуація зайшла в глухий кут, від чого страждають діти і працівники ПТНЗ. У Мукачеві через відмову міської влади фінансувати професійно-технічні заклади з початку року діти не отримують стипендію, а працівники зарплату.

Реклама

Навіть у випадку підписання Президентом України запропонованих Верховною Радою змін закон, згідно з Конституцією України, не має зворотної дії в часі. Тому до прийняття нового закону кошти на фінансування мукачівських ПТНЗ все одно доведеться виплачувати з міського бюджету. Це буде зроблено або в добровільному, або в судовому порядку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно