Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустська райрада виділила кошти на харчування школярів

Хустська райрада виділила кошти на харчування школярів

У вівторок, 16 лютого, відбулося третє засідання VІІ скликання Хустської районної ради. Народні обранці розглянули низку важливих питань, серед яких затвердження звіту районного бюджету, з яким прозвітувала заступник начальника фінансового управління Ольга Гандера, внесення змін до рішень минулого зібрання та затвердили програму харчування учнів у загальноосвітніх школах. До речі, це питання стало одним із основних на сесії.

ВІДЕО ДНЯ

Тож народні обранці змогли віднайти кошти на два місяці, аби забезпечити гарячі обіди для найменш соціально незахищених учнів. Як харчуватимуться ці школярі далі, поки що невідомо, тому окремі «слуги народу» виступили за те, аби звернутися до ОДА з приводу грошей на харчування дітей.

Також депутати заслухали ряд звернень від своїх колег, зокрема, до начальника служби автомобільних доріг Закарпатської області Михайла Поповича, голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, голови обласної ради Михайла Рівіса, народного депутата України Валерія Лунченка щодо стану доріг у Копашневі, Малій Лунці, Хустеці, Поляні, Нижньому Селищі, Драгові, Вільшанах, Заброді, а також до голови Хустської РДА Назарія Павлія, начальника відділу охорони здоров’я Віктора Бабича з питань медичного обслуговування населення, а також із питань освіти та інших.

Реклама

Крім того, народні обранці порушили питання маршрутних перевезень, зокрема, в Олександрівці, звідки громадський транспорт виїжджає об 7:40, а не о 7:00, із-за чого діти, які навчаються в Хусті і краяни, які працюють у райцентрі не встигають вчасно добратися до місць призначення.

Особливо гострим виявилося питання діяльності цеолітового заводу у Сокирниця. Із проблемами у селі ознайомили присутніх на зібранні депутати Юрій Іванчо та Володимир Чечіль. Із їхніх слів, керівництво колишнього колгоспного а нині приватного заводу не хоче розв’язувати конфлікт із мешканцями села і має намір проводити не просто буріння з метою вивчення покладів цінної породи, а впроваджувати підривну діяльність, оскільки така технологія обходиться дешевше за інші аналогічні. В той же час одне з родовищ знаходиться на відстані всього 100 метрів від людських осель. Краяни ж, у свою чергу, прагнуть відстоювати своє право жити у спокої у рідному населеному пункті.

Реклама

Отже, депутати проголосували за те, аби написати звернення до правоохоронних органів із метою проведення службового розслідування діяльності скандального цеолітового заводу.

На цьому голова районної ради Олександр Пацкан оголосив засідання сесії закритим.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно