Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Верховної Ради викорінили корупційну складову передачі державних земель у оренду

Депутати Верховної Ради викорінили корупційну складову передачі державних земель у оренду

Депутати Верховної Ради викорінили корупційну складову передачі державних земель у оренду

Про викорінення корупції у земельній сфері на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат України Валерій Лунченко, який є одним з авторів законопроекту № 2279.

ВІДЕО ДНЯ

"Прийнято важливий законопроект № 2279 "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів", який розроблений мною разом з колегами по парламенту, за участі громадських та профільних організацій.

Нарешті у питаннях передачі державних земель у оренду викорінюється корупційна складова. І землі передаватимуться в оренду шляхом проведення аукціонів.

Реклама

Тепер не буде так, як було вчора, коли прості люди приходили до місцевих чиновників з проханням виділити їм землю для власних потреб. На що працівники Держкомзему називали суму своєї вигоди, яка, зазвичай, дорівнювала або, навіть, перевищувала вартість самої земельної ділянки. Або ж землю віддавали «своїм» людям, використовуючи «лазєйки» в законодавстві. Так, наприклад, на будівництво торгового комплексу землі виділялись через посередників підприємствам на відкриття творчої майстерні або ж озеленення територій тощо.

Відтепер землі передаватимуться людям, підприємствам чи організаціям прозорим шляхом, шляхом проведення чесних аукціонів. Хто запропонує кращі умови – той і отримає землю!

Реклама

Також, значно зменшується навантаження на місцеві ради, адже відшкодування видатків за проведення аукціонів тепер лягає на плечі переможців торгів.

Одночасно, скорочується кількість випадків, при яких державні землі передаються у користування поза межами аукціону, що виключає існуючі сьогодні «лазєйки» отримання земель не за призначенням", – стверджує депутат Верховної Ради України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно