Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії зазвучать мелодії гуцулів Закарпаття

У Чехії зазвучать мелодії гуцулів Закарпаття

Уже тринадцять років у чеському місті Тршебіч краю Височина, з яким Закарпаття дружить дев’ятий рік, діє громадська організація «Діти для дітей».

ВІДЕО ДНЯ

Головна мета її діяльності – це допомога регіональним медичним і культурним дитячим установам, робота з молоддю, створення передумов для розвитку місцевої культури, збір коштів в інтересах дітей. До прикладу, «Діти для дітей» щороку організовують благодійні концерти за участі дитячих ансамблів Височина та інших регіонів, у тому числі і регіонів сусідніх країн. Усі доходи від концертів спрямовуються на потреби дітей, головним чином на допомогу дитячому відділенню місцевої лікарні, – констатує прес-служба Закарпатської облради.

У травні цього року у містах Тршебіч та Наместі над Ославою знову пройдуть такі благочинні концерти. Цього разу у них візьме участь і оркестр гуцульських інструментів Великобичківської музичної школи Рахівського району. Юні музиканти з Верховини зараз активно готуються до поїздки, відшліфовують свій репертуар.

Реклама

А організатори концерту планують познайомити юних закарпатських учасників із місцевими талановитими ровесниками, природною і культурною спадщиною прекрасного краю Височина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно