Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Перечині вулиці перейменовують шляхом голосування

У Перечині вулиці перейменовують шляхом голосування

У приміщенні Районного будинку культури відбулися Громадські слухання щодо обговорення питань перейменувань вулиць Перечина.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у них взяло 80 чоловік, серед них були жителі міста, депутати різних рівнів, представники Перечинської міської ради. Перечинці висловили свої зауваження щодо запропонованих назв, обґрунтовували їх.

Перечинський міський голова Іван Погоріляк зауважив, що робота щодо виконання Закону України «Про декомунізацію» тривала місяць:

Реклама

– Питання щодо перейменувань вулиць Перечинська міська рада винесла на обговорення територіальної громади. Ми створили оргкомітет. Були роздруковані анкети, в яких усі бажаючі мали можливість висловити свої пропозиції, бо анкети та скриньки були встановлені у трьох магазинах міста. Обговорювалось питання і в соцмережі, в педагогічних колективах, у дошкільних закладах. Я проводив зустрічі із жителями вулиць, які пропонувалися до перейменувань. Чимало людей до цього питання поставилися відповідально. Один активіст свої пропозиції виклав на аркуші паперу, обґрунтувавши їх, приніс у міську раду. Міська рада розглянула і вивчила всі пропозиції перечинців.

19 лютого було прийнято остаточне рішення щодо варіантів назв вулиць, які пропонуються для обговорення на Громадських слуханнях. Присутні на слуханнях в анкетах ставили позначки напроти одного з наведених варіантів і кидали в скриньку. Члени лічильної комісії підрахували кількість голосів за ту чи іншу назву. Секретар міської ради Олеся Вовканич-Белеканич зачитала результати голосування. Який варіант набрав найбільшу кількість голосів, той і «переміг».

Реклама

Іван Погоріляк привселюдно підписав рішення, відповідно до якого буде перейменовано 4 вулиці, одну площу та один провулок у Перечині: вулиця Жовтнева буде Ужгородською, Комсомольська – Весняною, Радянська – Вишневою, Червоноармійська – Ужанською, площа 50 років Жовтня буде площею Незалежності, провулок Червоноармійський буде провулком Ужанським.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно