Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Майстер з Іршавщини завершує створення цьогорічної мегаписанки

Майстер з Іршавщини завершує створення цьогорічної мегаписанки

Майстер з Іршавщини завершує створення цьогорічної мегаписанки

Щороку, відроджуючи найкращі традиції українського писанкарства та звичаїв нашого краю, виховання у підростаючого покоління поваги до національної культури на Іршавщині малюють неабиякої краси писанки.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого року Іршавщина вже відзначилася знаннями та вмінням у створенні Великодньої писанки, яка була виконана у стилі пап’є-маше. Тоді головним завданням Великодньої акції було відправлення писанок Іршавщини захисникам Вітчизни в зону АТО. Учасниками акції в основному стали вихованці дитячих шкіл мистецтв району.

Також до участі долучилися викладачі образотворчих відділів шкіл мистецтв та народні умільці показували мастер-клас з розпису писанки. Всі бажаючі мали можливість намалювати власноруч писанку на свій смак у різних техніках, починаючи від традиційного розпису воском і продовжуючи традиції сучасними техніками: бісером, аплікаціями, довільним розписом. Відомо, що в акції взяло участь понад сто учасників.

Реклама

Цікавим для всіх виявився розпис найбільшої писанки на акції. Розписували її почергово викладачі образотворчих відділів восьми шкіл мистецтв району. По завершенні розпису писанок всі учасники акції представили свої писанки на виставці-продажі на площі Іршави. 

Відмінність між створенням Великодньої писанки у минулому році і писанки цьогорічної у тім, що створювали її троє молодих працівників РБК, а на цей раз за створення головної Великодньої окраси Іршавщини, до речі з власної ініціативи, взявся один працівник, художній керівник Іршавського РБК Іван Котубей.

Реклама

Майстер розказує, що працює він над створенням Великоднього пап’є-маше вже більше місяця і, до завершення залишилося трохи більше тижня. З посмішкою згадує те, як розпочинав створювати писанку, взявши за основу м’яч для фітнесу. На завершення писанку шпаклюватимуть та грутуватимуть, щоб пізніше вже на білий фон можна було нанести кольоровий розпис.

Для створення головної Великодньої писанки Іршавщини мені не шкода, ні сил, ні часу. Навпаки, я сам з нетерпінням чекаю кінцевого результату. У моєму житті це вже друга велика писанка, але сам я її ще не наважувався до тепер робити. Я планую створити ще одну писанку, щоб пізніше комусь подарувати, але вже звісно меншу розмірами.

Також він розказав, що витратив близько 15 л клею та 8 кг паперу, аби створити пап’є-маше висотою 1,10 та діаметром 2,25. Як зазначив майстер, розписуватимуть писанку з 1 квітня, ділитимуть її на 8 секторів, а пізніше 8 ДШМ Іршавщини писанку розписуватимуть, на це у кожної зі шкіл буде тиждень. Поділився Іван Котубей і планами щодо писанки, після Великодніх свят можливо її виставлять на аукціон.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно