Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рівень вакцинації від поліомієліту на Закарпатті складає близько 75%

Рівень вакцинації від поліомієліту на Закарпатті складає близько 75%

Рівень вакцинації від поліомієліту на Закарпатті складає близько 75%

25 лютого до Ужгорода прибули представники ВООЗ, ЮНІСЕФ та Міністерства охорони здоров’я України у зв’язку з перебігом третього туру додаткової вакцинації проти поліомієліту в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів Денніс Кінг, координатор команди ВООЗ із реагування на спалах поліомієліту, у 1988 році поліомієліт визнали як другу велику хворобу, подолану у світі. До того, нагадаємо, вдалося подолати свинячу чуму. Тобто боротьба з поліомієлітом непокоїть весь світ. З тих пір кількість паралізованих дітей вдалося зменшити із 350 до 74.

“Коли два випадки захворювання на поліомієліт виявили в Україні, Світова організація оголосила, що це має хвилювати всю світову спільноту. Було зроблено рекомендації всім, хто планував відвідати Україну, робити щеплення. І статус країни вільної від поліо опинився під загрозою, хоча до того він утримувався 20 років. І я хочу наголосити: ми говоримо не тільки про здоров’я українських дітей, але і про загрозу для дітей у всьому світі”, – наголосив експерт.

Реклама

Він зауважив, що ВООЗ вражена тими зусиллями, які приклали до вирішення ситуації у Департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

“Команда представників МОЗ і ВООЗ були на Закарпатті два тижні тому. Вони побачили, що якість нагляду і підготовки звітів є дуже високою”, – додав Д.Кінг.

Реклама

Рафа Азіз, Представник ЮНІСЕФ в Україні не була настільки солідарна зі своїми колегами.

“Все ще продовжується третій тур. Ми справді досягли певного прогресу завдяки зусиллям лікарів, журналістів, батьків та вчителів. Покриття, нагадую, складає 75%. Але від нас вимагають стандартів покриття до 95% за ситуацією, що складається. І якщо ми не підвищимо рівень охоплення дітей на Закарпатті, ситуація буде ризиковою. Мені здається, що зараз гарний шанс знищити поліо на Україні. Є достатньо вакцини для 4,7 мільйона українських дітей і ми маємо її використати. Цієї кількості доз має бути достатньо для завершення третього раунду і вакцинації осіб, які на потрапили у раунди. Вакцина якісна і доступна безкоштовно у всіх медзакладах”, – наголосила експерт.

Вона запевнила, що всі батьки, які мають дітей віком до 10 років, повинні зробити їм щеплення.

Реклама

“Дві каплі можуть врятувати життя”, – переконана Рафа Азіз. На її думку, кожна дитина на Закарпатті повинна мати таке щеплення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно