Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Активісти "Ведмежої блокади" не перешкоджатимуть руху вантажівок

Активісти "Ведмежої блокади" не перешкоджатимуть руху вантажівок

Активісти "Ведмежої блокади" не перешкоджатимуть руху вантажівок

Координатори "Ведмежої блокади" оприлюднили нову заяву щодо подальших дій активістів. 

ВІДЕО ДНЯ

"За висновком наших аналітиків, зважаючи на відновлення Польщею транзитного договору з РФ, взаємне українсько-російське транзитне блокування матиме для української сторони гірші економічні наслідки.

Станом на січень 2016 року через територію України проїжджали транзитом близько 100 російських вантажівок. Після закриття Польщею своїх кордонів, за офіційними даними понад тисяча російських фур ринулись через український кордон. Внаслідок блокади усі вони були розвернуті та відправлені додому.

Реклама

Станом на сьогоднішній день російських фур не зафіксовано ні митним контролем, ні нашими мобільними групами. Оскільки Польща відновила транзитний договір із Росією, перевізники РФ користуватимуться шляхом через територією Польщі як найбільш для себе вигідним.

За даними російських експертів, внаслідок транзитної блокади російський бюджет втратив десятки мільйонів євро, річні ж збитки могли скласти близько 34 мільярдів євро. Однак економічна шкода Росії не зрівняється з рівнем шкоди політичної, адже, за словами одного з російських експертів, блокада стала прямим "ляпасом Путіну".

Реклама

Разом з тим найвищими для нас є інтереси власного народу. Тисячі українців працюють у сфері міжнародних вантажних перевезень. Зокрема, за офіційними даними, 40% усіх перевізників, які займаються міжнародними перевезеннями в Україні, – це закарпатці.

На відміну від політиків, які використовують будь-яку нагоду для збільшення своїх виборчих рейтингів та намагаються спекулювати на цій блокаді, ми, громадські активісти, в прийнятті своїх рішень керуємось винятково інтересами України. Відтак активних дій з перешкоджання транзиту ми не здійснюватимемо, оскільки присутність російських вантажівок на території України є вкрай мізерною, натомість сотні українських перевізників досі курсують територією РФ. Однак це не означає, що ми залишаємо російський бізнес в спокої. Транзитною блокадою ми зуміли привернути увагу суспільства до присутності інтересів агресора в практично усіх сферах життя України, в тому числі й медійній.

Відтак ми переходимо на новий рівень блокади та розпочинаємо наступні акції.

Реклама

Наші подальші кроки спрямовані на кінцеву мету – заборону на державному рівні функціонування російського бізнесу на теренах Української Держави. Тож закликаємо владу нарешті почати виконувати свої функції та зайняти тверду позицію щодо визначення статусу і діяльності окупанта в Україні", – йдеться у заяві активістів Тараса Деяка та Миколи Марчишака.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно