Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатській облраді напрацьовано проект нового Регламенту облради VІІ скликання

У Закарпатській облраді напрацьовано проект нового Регламенту облради VІІ скликання

У Закарпатській облраді напрацьовано проект нового Регламенту облради VІІ скликання

Він має 6 розділів і 116 статей.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, в обласній раді була створена тимчасова робоча група з питань підготовки проектів Регламенту обласної ради VІІ скликання, Положення про постійні депутатські комісії облради та Положення про президію облради, яку очолював перший заступник голови облради Йосип Борто. Було проведено низку засідань, на яких члени робочої групи ретельно опрацювали всі пропозиції щодо цих документів. Узгоджені варіанти розглянула відтак комісія з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту під головуванням Віктора Русина, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Таким чином, Проект рішення про Регламент Закарпатської обласної ради VІI скликання (із врахуванням поправок, пропозицій та зауважень  профільної комісії) вноситься на обговорення в постійних комісіях, президії облради та для  розгляду і прийняття його на пленарному засіданні сесії.

Реклама

Зокрема, документ регламентує основи діяльності обласної ради, порядок проведення новообраної ради та чергових і позачергових сесій, роботу постійних та тимчасових комісії ради, порядок здійснення депутатської діяльності, виконавчого апарату облради, відповідальність органів і посадових осіб обласної ради, дострокове припинення повноважень ради, відкритість і гласність роботи обласної ради та інші процедури з урахуванням вимог діючого законодавства.

У Регламенті наголошується, що Закарпатська обласна рада є органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області, у межах повноважень, визначених Конституцією України, Європейською Хартією місцевого самоврядування, відповідними законами України, а також повноважень, делегованих їй сільськими, селищними, міськими радами. Обласна рада є юридичною особою, має гербову печатку, рахунки в банківських установах.

Реклама

Загальний склад ради становить 64 депутати, яких обрано виборцями Закарпатської області на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування в порядку визначеному чинним законодавством..

Регламент Закарпатської обласної ради є нормативно-правовим актом, обов’язковим для виконання обласною радою, її посадовими особами та депутатами обласної ради, і затверджується радою. Внесення змін і доповнень до нього  здійснюється за поданням голови обласної ради, президії ради, постійних комісій, депутатських фракцій, груп, депутатів у порядку, встановленому цим Регламентом.

Регламент діє до прийняття в установленому порядку його нової редакції.

Реклама

– Коли Робоча група приступила до напрацювання цих важливих документів, я наголосив, що кожен документ  повинен відповідати вимогам чинного законодавства. Адже перед нами непрості виклики дня і ми повинні фахово на них відповідати, – зазначив голова облради Михайло Рівіс.

Ця думка справді пройшла через усі засідання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно