Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині планують відкрити пункт швидкої допомоги

На Тячівщині планують відкрити пункт швидкої допомоги
ВІДЕО ДНЯ

У цьому запевнив актив і керівництво села губернатор краю Геннадій Москаль, який навідався у Лопухово в рамках своєї робочої поїздки на Тячівщину. Попередньо з таким проханням на вимогу односельчан до керівництва області звернувся депутат Тячівської районної ради Іван Фабрицій.

– Такий пункт знаходиться у селі Усть-Чорна, і лише одна машина обслуговує декілька сіл. Це Усть-Чорну, Руську Мокру, Німецьку Мокру та Лопухово з віддаленими присилками Прочка і Яблуниця. І якщо одночасно надходять виклики з різних населених пунктів, то швидка не в змозі всіх обслужити, – пояснив очільнику області районний депутат. 

Реклама

У Лопухові проживає майже чотири тисяч осіб, приріст населення показує позитивну динаміку. Водночас у селі є й чимало людей похилого віку. Працездатне населення в основому зайняте на лісозаготівельних роботах та займається збором грибів та ягід. Такий вид занять у гірській місцевості супроводжується великим ризиком травматичності. Випадки, коли люди калічаться в горах трапляються досить часто, – зазначає прес-служба Тячівської РДА.

А дорога тут – неякісна, частина її – грунтова. Тож для надання своєчасної невідкладної допомоги жителям села та за необхідності працівникам згаданого підприємства назріла потреба у відкритті в Лопуховому своєї швидкої. 

Реклама

Геннадій Москаль поцікавився, чи є для цього приміщення з відповідними умовами праці. Як запевнив сільський голова І.Ю. Фабрицій, для цього можна використати теритріальний центр, площа якого дозволяє це зробити. 

Окрім цього губернатору повідали і про інші проблеми населеного пункту, вирішити які громадою не в силі. Найперше – це дамба, яку нещадно підмивають води річки Брустурянка. Вона вже неодноразово завдавала шкоди місцевим мешканцям. 

Збудована ще за радянських часів, не витримує напору води, у декількох місцях з’явилася тріщини. І якщо її зруйнує паводок, половина села буде підтоплена і відрізана від світу. 

Реклама

Болюча проблема для села – це школа, практично непридатна для навчання. Свого часу будівля промокала і тепер її роз’їдає небезпечний для здоров’я дітей грибок. Щоб вона не завалилася, у кожному класі встановили дерев’яні опори. 

Тож Геннадій Москаль навідався у цей навчальний заклад, однак констатував, що на жаль накладено мараторій на будівництво нових об’єктів. І дозволяється поки що робити реконструкцію та ремонтні роботи. 

Потребує школа і автобуса, який від неї забрали в АТО. Як наголосив голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, дане питання вже вирішується. Виділено кошти і найближчим часом навчальний заклад отримає необхідний транспорт. 

У свою чергу депутат Тячівської районної ради І. І. Фабрицій попросив керівника краю поставити питання надання медичних послуг в пріоритетне. Геннадій Москаль запевнив, що в Лопуховому відкриють пункт швидкої допомоги, як цього потребують жителі села. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно