Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Протестувальники розкритикували позицію влади Мукачева

Протестувальники розкритикували позицію влади Мукачева

Під час сьогоднішньої мирної ходи, представники професійно-технічних навчальних закладів Мукачева зазначили, що не розуміють позицію міської влади стосовно часткового фінансування навчальних закладів.

ВІДЕО ДНЯ

Кілька днів тому з’явилась заява міської влади щодо ситуації з фінансування ПТУ. У ратуші підрахували «своїх» та «чужих» дітей, які навчаються в ПТУ та звернулися з листом-вимогою про виділення субвенції до ОДА та облради.

"З огляду на те, що в трьох професійно-технічних училищах міста Мукачева навчається 75% дітей із різних районів та міст області, і тільки 25% студентів – це діти з м. Мукачева, просимо:

Реклама

- терміново ініціювати скликання позачергової сесії Закарпатської обласної ради з метою врегулювання питання фінансування професійно-технічних училищ з прийняттям відповідних рішень;

- терміново звернутись до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо фінансування закладів професійної технічної освіти за рахунок державного бюджету", – зазначається в заяві влади Мукачева.

Реклама

У свою чергу протестувальники кажуть, що такий підхід є неправильним і акцентують увагу на Законі України, у якому чітко вказано, що студент має змогу обирати той навчальний заклад, в якому хоче навчатися. Відповідно, розділення на міських і обласних студентів є неправильним. Також зазначається, що студенти живуть у гуртожитках цих навчальних закладів, тут купують продукти, їздять на маршрутці, сплачують податки, практику проходять саме у місті Мукачеві... Відповідно ділити на "мукачівських" і "не мукачівських" є неправильно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно